Bestel dit product

Château des Estanilles ligt tussen de Middellandse Zee en de uitlopers van de Espinouse en de Cevennen bergen, in het gehucht Lentheric; het is onderdeel van de gemeente van Cabrerolles, een van de zeven dorpen van de Faugères appellation.

Onze wijnstokken zich verspreid over 35 hectare van de heuvel, op 300 meter hoogte, op een aantal van de benaming van de beste kwaliteit van de bodem; de naam van het domein is afkomstig van de Estagnols en Fontanilles percelen.

Domaine du château des Estanilles

In de zomer, de Estanilles wijnstokken zijn makkelijk te herkennen; Cordon de Royat-gesnoeid, hun ordelijke trellising laat elk blad om het maximale bedrag van de zon, die vervolgens wordt omgezet in edele tannines en aroma's, opgeslagen in elke druif vast te leggen.

We hebben altijd een affiniteit voor de biologische aanpak. We hebben nooit gebruikt onkruidbestrijdingsmiddel of chemische meststoffen, en beperken we ingrijpen in de wijngaard en wijnmakerij tot het minimum. We begonnen onze bekering tot de officiële biologische status in 2008, en in 2010 zal onze wijnen de AB (Landbouw Biologique - Biologische Landbouw) dragen label.
label - In 2010 zullen onze wijnen de AB (Organic Agriculture Agriculture Biologique) dragen.

L’Impertinent Blanc

Een mix van 3 soorten:
45% Marsanne, 45% Roussanne,
10% Viognier.

Traditionele vinificatie.
De druiven worden met de hand geoogst bij optimale rijpheid, gesorteerd en geperst in hele trossen.
Gefermenteerd in roestvrij stalen tanks en minimaal 6 maanden bewaard.

Productie
6.000 flessen (75 cl).

proefnotities

Citroengeel gewaad en een uitgesproken, bloemen neus met wit fruit en exotisch fruit aroma's.
Goed uitgebalanceerde mineralen, met een vleugje vuursteen dat wordt aangevuld door het licht bloemige noten van verbena en kalk, en een vleugje exotische en citrusvruchten.
Serveren & kelders

Serveer tussen 8 en 10 ° C.
Bewaar tijd meer dan 5 jaar.

Bestel dit product