Snijorchideeën zoals de Cymbidium, Phalaenopsis en Vanda zijn allemaal klassieke schoonheden. Oorspronkelijk komt de orchidee uit Mongolië, daar kwam de plant al zo’n 120 miljoen jaar geleden voor. Inmiddels gedijt ze overal ter wereld.

In India staat de blauwe Vanda-orchidee symbool voor vrede. De knappe krijgsgod Skanda reed volgens de legende op een pauw en dit dier liet...


Lees verder

Prinsjesdag

De bloemenzee op Prinsjesdag

Dinsdag 16 september is het weer zover, Prinsjesdag. In de Ridderzaal zal de troonrede weer worden voorgelezen. Ook dit jaar zal de Ridderzaal weer prachtig versiert zijn met mooie bloemstukken.  De bloemen worden verzorgd door een bloemist uit Scheveningen, er is voor gekozen om dit jaar veel te werken met rozen en chrysanten.  Er worden bijna 3000...


Lees verder

Vrolijke najaarsbui

 

Het najaar is een goede tijd om een portie vrolijkheid in huis te halen. Bijvoorbeeld met de chrysant. Vanaf september barst het seizoen van deze snijbloem weer los vol met verschillende bloemvormen in prachtige najaarstinten. Ook wanneer regendruppels zachtjes tegen het raam tikken, stralen chrysanten een en al vrolijkheid uit. En dat werkt aanstekelijk…

...…
Lees verder

Inspiratie voor natte zomerdagen

Vandaag geeft deBloemist.nl jou wat inspiratie om een bloementuin in een vaas te maken. Als je door de vele regen onvoldoende kan genieten van alle prachtigs in de tuin, haal de tuin dan naar binnen en maak een leuke decoratie met weinig materialen.

https://www.youtube.com/watch?v=5s-gOOHUZNg

Stuur een foto van jouw resultaat naar onze...


Lees verder

Klimaat neutraal

deBloemist.nl duurzaam verantwoord

Naast ons extra zuinige bestelautootje om onze bloemen te bezorgen in de regio hebben wij nu de volgende stap gezet in duurzaam verantwoord ondernemen. Er zijn 16 zonnepanelen geplaatst op ons dak, de geplaatste zonnepanelen hebben een geschatte opbrengst van 4000 kwh. Hiermee zijn wij instaat bijna al onze stroom zelf op te wekken en is de Co2 reductie...


Lees verder

Kleur is een absolute trend deze zomer. Alles is mogelijk, zolang de vrolijkheid er maar vanaf spat! Je brengt heel eenvoudig kleur op je eettafel met een paar fleurige zomerbloemen in felgekleurde vaasjes. Of plaats bijvoorbeeld eens een stijlvolle orchidee of een Zonnebloem (de bloem van de maand augustus) in een hippe, contrasterende pot. Dit geeft je kamer direct een zonnige sfeer. 

...…
Lees verder

In de kunstwereld spelen ze misschien wel de grootste rol van alle bloemen: de zonnebloem.

Toen Vincent van Gogh in een veld met zonnebloemen rondliep, raakte hij zo in vervoering dat hij de inspiratie vond voor een aantal fenomenaal schilderijen: de Zonnebloemen. Zelfs de Inca’s, 1.000 jaar voor Christus, waren onder de indruk van de zonnebloem en begonnen hem als eerste ter wereld...


Lees verder

Zomerse dagen en weelderige bloemen

Het snijhortensiaseizoen is begonnen!
Hortensia is de grande dame onder de snijbloemen. Deze zomerse bollen, boordevol bloemetjes, én prachtige kleuren als rood, roze en paars, wit, groen en blauw zijn echte eye catchers thuis in de vaas. Hortensia – officieel Hydrangea – is niet alleen groot en stijlvol, maar ook makkelijk in de omgang...


Lees verder

Zaterdag 28 juni is het weer Veteranendag. Nederland heeft ongeveer 120.000 militaire veteranen. Dit zijn niet alleen oud strijders die ingezet zijn tijdens De Tweede Wereldoorlog, maar een snel groeiende groep 'jonge veteranen' die hebben deelgenomen aan vredesmissies in bijvoorbeeld Irak en Afghanistan.

Op Veteranendag staan de authentieke anjers centraal en dat is niet zomaar. De...


Lees verder

Flower of the month: de Pioenroos!

Ze nemen plaats in de top-3 van favoriete bloemen en zijn gekenmerkt aan romantiek, een heerlijke geur en een stralend uiterlijk! Dat is wat je noemt ’flowerpower’! Deze bloem verdiend zeker een plaatsje in ‘Flower of the month’! Ze staat symbool voor een bloeiende romance en een gelukkig huwelijk.

De pioenen zijn kort...


Lees verder

Bloemen Agenda

Bloemen Agenda Mei

Opa en Oma dag

1 mei Bedank opa en/of oma met een vrolijk boeket.

Bloemencorso Bollenstreek

3 mei Bekijk de prachtige praalwagens opgebouwd uit kleurrijke bolbloemen. Thema Energie!

De Floraliën

9 t/m 18 mei De grootste bloemen en plantenexpo ter wereld in de Brabanthallen.

Moederdag

11 mei Verras moeder met een prachtig boeket bloemen


Lees verder

Opa en Oma dag

1 mei: Opa en Oma dag

Zet opa en/of oma in het zonnetje met een vrolijk voorjaarsboeket!

Op 1 mei is het Opa en Oma dag. Een dag die voor velen onbekend is, maar de perfecte gelegenheid om Opa en Oma eens goed in het zonnetje te zetten door ze bijvoorbeeld met een mooie bos bloemen te verrassen.

Opa en oma zijn natuurlijk een zegen voor kinderen en andersom ook. Vader en moeder zijn...


Lees verder

Milieu vriendelijk bloemen bezorgen

Sinds enige tijd bezorgd deBloemist de bestellingen met een milieu vriendelijk en opvallend bestel autootje. Bestellingen in de regio van de hoofdvestiging worden  bezorgd met onze Aixam MEGA, alle bestellingen buiten de regio worden bezorgd door onze special care koeriersdienst.

Deze manier van bezorgen is een stuk vriendelijker voor het milieu...


Lees verder

Bloemen Agenda

Bloemen Agenda April

Keukenhof in Lisse

20 maart t/m 18 mei

Geniet van 32 hectare kleurige bloemen en planten, lees verder op ons blog http://bit.ly/1nYTc0w

Tulpenpluktuin

4 april t/m 1 juni Pluk zelf je tulpen in de tulpenpluktuin

Secretaressedag

17 April Verras de secretaresse met een kleurrijk boeket

Pasen 

20 en 21 april Breng de paassfeer in je huis, met een...


Lees verder

Tulpentijd

Het is weer tulpentijd

Het voorjaar is nu echt begonnen, de lente zien we alweer volop om ons heen. De krokussen staan in bloei en het is weer Tulpentijd! Tulpen zijn er in de meest fantastische kleuren en vormen, enkel of dubbel bloemig, gerafeld of papegaai bloemig. Welke je ook kiest, tulpen zorgen altijd voor een vrolijke lentesfeer in huis.

Combineer alle kleuren door elkaar of kies...


Lees verder

20 maart t/m 18 mei: Keukenhof in Lisse

Bezoek het mooiste lentepark ter wereld en geniet van ruim 32 hectare kleurige bloemen en planten.

Vanaf 20 maart gaat de Keukenhof in Lisse weer open. Meer dan 7 miljoen tulpen, narcissen en hyacinten zorgen voor een kleurrijk dagje uit. Doe inspiratie op bij de diverse bloemen- en plantenshows en de prachtig ingerichte modeltuinen.

Ieder jaar...


Lees verder

Wat vrouwen willen en wat mannen geven

Als je als man Valentijn ook te commercieel vindt, dan zul je vast niet de enige zijn. En als je als man nog steeds rozen koopt voor je vrouw, dan ben je ook niet de enige. In de week van Valentijn worden rond de 100 miljoen rozen geveild in Nederland bij bloemveiling FloraHolland, wat met een gemiddelde bos van 20 rozen, neerkomt op 5 miljoenen...


Lees verder

Mistletoe

Mistletoe

Een kerstproduct bij uitstek is de mistletoe. De Mistletoe-tradities stammen uit Scandinavië. 
Hier hingen mensen vroeger mistletoe (maretak) boven de deur om boze geesten weg te jagen. 
En volgens een andere mythe werd de Scandinavische god Balder gedood door een pijl gemaakt van mistletoe. Toen zijn moeder - Frigga, godin...


Lees verder

Allerzielen

Bloemen voor Allerzielen

Van oorsprong een christelijk feest dat op 2 november valt, de dag na Allerheiligen, waarmee deze dag nauw verbonden is. Met Allerzielen worden de overledenen herdacht een bezoek aan het kerkhof hoort daar voor vele zeker bij, om een kaarsje aansteken en bloemen te neerleggen.

In andere landen van europa is deze dag de gelegenheid om bloemen...


Lees verder

AMARYLLIS

Welke bloem heeft van die fluweel zachte bloemenbladen en zo’n waardigheid? Werkelijk een lust voor het oog, de amaryllis is de majesteit onder de bloemen.

Amaryllis en de liefde

De naam amaryllis stamt uit de Griekse mythologie. 

Het lukt het verlegen meisje amaryllis niet om de liefde te winnen van de herder Alteo, die uitsluitend...


Lees verder

deBloemist.nl is een bedrijf gespecialiseerd in de verkoop via internet, zowel aan bedrijven als aan particulieren. Op onze internet winkels kunt u een groot aantal cadeaus vinden van zeer goede kwaliteit, waaronder bloemen, boeketten, wijn, ballonnen en pluche knuffels. Deze producten worden door onze koerier bezorgd door heel de Benelux.

Archief