De herkomst van de gerbera

De gerbera is een niet-geurende bloem die behoort tot het plantengeslacht Asteraceae. 
Ze heeft haar oorsprong in Zuid-Afrika, Azië, Zuid-Amerika en Tasmanië. 
Jaarlijks worden in Nederland wel 900 miljoen gerbera’s geproduceerd met 600 verschillende variëteiten in kleuren, vormen en maten. 
Een populaire dame dus!

Kleuren...


Lees verder

Vier jullie vriendschap met de Alstroemeria

Zij staat altijd voor je klaar. Hij maakt je altijd aan het lachen. Jullie hebben lief en leed gedeeld. 
Samen zijn jullie opgegroeid. Misschien kennen jullie elkaar nog maar net of herinneren jullie elkaars beugelbekkies nog. 
Vriendschappen, oude en nieuwe, zijn er om van te genieten. Én om te vieren. 
En hoe kan het ook...


Lees verder

Voorjaarsbloemen staan in maart op onze agenda

De lente staat voor de deur, een uitgelezen kans om dit te vieren met niet één, maar drie voorjaarsbloemen op de agenda: ranonkel, anemoon en leucospermum. 

De herkomst van ranonkel, anemoon en leucospermum

Oorspronkelijk komt de ranonkel helemaal uit Midden-Azië. Via allerlei omwegen belandde de bloem uiteindelijk...


Lees verder

Freesia - Sprankelende kleuren

De Freesia heeft sprankelende kleuren en laat een subtiel vleugje parfum achter in huis. De geur neemt je mee terug in de tijd en roept vaak herinneringen op. Ouderwets? No way! Vintage, want deze nostalgische bloem heeft een spectaculaire comeback gemaakt.

KLEUREN EN VORMEN

De knol van de Freesia vormt onder de grond kleine knolletjes, die kralen...


Lees verder

Heeft u een Valentijn? 

Bent u (stiekem) een beetje verliefd op iemand en zou u deze persoon graag een Valentijnscadeau, zoals een romantisch boeket willen sturen? Op Valentijnsdag is het traditie dat u uw liefde verrast als u in het geheim verliefd bent. Vaak stuurt men een roos of een bos rode rozen op met een anoniem kaartje. Zo blijft het een geheim wie de geheime...


Lees verder

Nationale Tulpendag 2018

Het is elk jaar weer een feest: de opening van het tulpenseizoen met de officiële aftrap op de Dam in Amsterdam. Op zaterdag 20 januari 2018 is het weer zover, dan wordt de Dam door kwekers omgetoverd tot een tulpenpluktuin met maar liefst 200.000 kleurrijke tulpen. Ben jij er ook bij?

Tulpen plukken: Vanaf 13:00uur is de tulpenpluktuin open. Dus, reis af...


Lees verder

Tulpentijd!

Tulpen zijn echt sfeermakers. Van een enkele tulp in een bijzondere vaas tot een weelderig boeket. Deze veelzijdige bloem vult elke ruimte met een vrolijke, gezellige sfeer. De levendige uitstraling maakt de tulp tot de vrolijkste bloem van Nederland.

Tulpenweken

Op 21 januari is het Nationale Tulpendag en gaat het tulpenseizoen van start. Op de Dam in Amsterdam is een...


Lees verder

Waarom kussen wij eigenlijk onder een maretak?

Kussen onder de maretak is een algemeen bekend gebruik. Een feestelijke traditie kunnen we het bijna wel noemen. Het kussen onder deze tak vindt zijn oorsprong bij Kelten en Germanen rond de vijfde en zesde eeuw. De maretak is in staat om groen te blijven, zelfs in de winter als de boom zijn bladeren verliest. Al snel werd gedacht dat de boom...


Lees verder

Gezellig avondje thuis met de Amaryllis

De amaryllis brengt als fonkelende bloem warmte in koude dagen. Je kunt er zelfs de ster van de feestdagen van maken. 
Maar ook in het prille voorjaar doet ze 't goed. Mag deze langstelige en statige schoonheid ook stralen in jouw huis?

KLEUREN EN VORMEN

De bloemblaadjes van de amaryllis zijn heel bijzonder; ze lijken wel van prachtig...


Lees verder

Langer plezier van een boeket bloemen

Onze bloemen komen elke dag vers van de bloemenveiling. Daarom geeft deBloemist 7 dagen versgarantie op elk boeket. Uw bloemen bloeien extra lang als u net zo goed voor ze zorgt als wij doen. Wat vinden bloemen fijn? deBloemist geeft u graag wat tips.

Verzorgingstips van uw bloemenspecialist

Heeft u een boeketje gekregen? Zet ze snel mogelijk in...


Lees verder

Roos, het mooiste meisje van de klas

Ontmoet de Koningin van de Bloemen: de roos. De majestueuze roos dankt deze titel aan haar wereldwijde populariteit als mooiste meisje van de klas. 
Een bloem waarvan alle kleuren een eigen bijzondere betekenis hebben. Dus waar of wie je ook bent, er is altijd een passende roos voor jou te vinden.

KLEUREN EN VORMEN

Rood, wit, geel, roze,...


Lees verder

Lisianthus, lieflijke schoonheid

De Lisianthus is bijzonder geliefd om haar authentieke, natuurlijke bloem en de vele kleuren. Bovendien blijft de bloem lang mooi.

Deze lieflijke schoonheid komt oorspronkelijk uit de Amerikaanse staten Texas, Nebraska, Nevada en Colorado. Daar groeide de Lisianthus van nature in rivierbeddingen en prairiegebieden. 
Omdat ze tot de familie van de...


Lees verder

CHRYSANT - LIEFDE OP HET EERSTE GEZICHT

We weten dat de chrysant oorspronkelijk uit China en Japan komt. Hier werd men direct verliefd op de bloem. De liefde zat zo diep dat de Chinese stad Chu-Hsien (chrysantenstad) is vernoemd naar de bloem. 
In Japan is de chrysant zelfs ooit uitgeroepen tot de nationale bloem! Doordat chrysant op zo’n voetstuk werd gezet, mochten alleen...…
Lees verder

Speldenkussen of LEUCOSPERMUM - Uitbundige en enthousiaste sprieten

Deze Zuid-Afrikaanse herfstbloeier heet officieel Leucospermum cordifolium. 
Gelukkig mogen we haar ook gewoon speldenkussen noemen. 
Zoals je ziet, verwijst deze naam naar de gelijkende bloeiwijze. 
De prachtige bloem komt in eerste instantie wat stekelig over, maar al snel blijkt ze geen spelden, maar...…
Lees verder

ASTER

Als je volledig in een vrolijke stemming wilt komen, koop je een flinke bos prachtige asters voor jezelf. Door haar met wat lossere bloemen te combineren, krijg je een hip boeket. De kern van de stralende bloeier wordt omringd door fijne blaadjes, die gelukkig lekker lang mooi blijven. De uit Noord-Amerika afkomstige plant doet het ook erg leuk in de border van je tuin.

KLEUREN EN...


Lees verder

Stijlvolle rouwboeketten met lelies

Bij een afscheid is het uitzoeken van de bloemen verre van leuk, maar wel erg belangrijk. Met de juiste keuze kun je de gelegenheid mooier, warmer en persoonlijker maken. Maar wat kies je? Ga je voor traditioneel of juist wat anders? En voor welke manier van schikken kies je? Hieronder vind je de suggesties en we laten je graag bijzondere voorbeelden zien.

...…
Lees verder

Jaarrond zomergevoel 

Op zoek naar een natuurlijke sfeermaker in huis? Met haar robuuste bloem, die een doorsnee kan hebben van wel 25 centimeter, is de hortensia een uitstekende keuze. De grote blaadjesbollen kom je trouwens ook weleens tegen onder hun chique naam: Hydrangea. Met zo’n naam krijg je een instant zomergevoel met vijf sterren. 

KLEUREN EN VORMEN

In de...


Lees verder

De dood of de gladiolen

Groots en meeslepend, dat kun je wel zeggen van de gladiool. Deze held gaat graag de hoogte in met je en laat daar al z’n kleuren zien, van het late voorjaar tot diep in de herfst. Hij maakt graag een groots gebaar in een vaas.

KLEUREN EN VORMEN

De gladiool valt op doordat de bloemen aan weerszijden van de stengel bloeien. Een dubbele verwennerij! De bloem...


Lees verder

ZONNEBLOEM : Zomerdagen worden écht een feest met de meest zonnige koningin van de bloemen

Wat als je één bloem zou mogen kronen tot koningin van de zomerbloemen? Dan kies je toch zeker de majestueuze zonnebloem! Wist je dat de bloem in de natuur overdag meedraait met de zon? Ze wilt geen straaltje missen... 's Nachts keert de bloemknop terug naar het oosten,...…
Lees verder

Stijlvolle rouwboeketten met lelies

Bij een afscheid is het uitzoeken van de bloemen verre van leuk, maar wel erg belangrijk. Met de juiste keuze kun je de gelegenheid mooier, warmer en persoonlijker maken. Maar wat kies je? Ga je voor traditioneel of juist wat anders? En voor welke manier van schikken kies je? Hieronder vind je de suggesties en we laten je graag bijzondere voorbeelden zien.

...…
Lees verder

deBloemist.nl is een bedrijf gespecialiseerd in de verkoop via internet, zowel aan bedrijven als aan particulieren. Op onze internet winkels kunt u een groot aantal cadeaus vinden van zeer goede kwaliteit, waaronder bloemen, boeketten, wijn, ballonnen en pluche knuffels. Deze producten worden door onze koerier bezorgd door heel de Benelux.

Archief