Bezorging 6 dagen per week & op dezelfde dag
Meer dan 25 jaar ervaring
7 dagen versgarantie
We scoren een 8.8/10 bij onze klanten
Naar alle inspiratie

Pasen – deBloemist.nl

Patrick deBloemist
Avatar
bunch of spring tulips flowers with easter eggs 2021 08 27 10 46 54 utc scaled
Avatar

Patrick

deBloemist

Stap voor stap een paasstukje maken

Word jij ook zo blij van de lente? Bloeiende bomen, langere dagen en een heerlijk zonnetje. En de leukste feestdagen! Pasen is bij uitstek het moment om wat vrolijke lentesfeer in huis te halen. Zo kan je een prachtig paasboeket bestellen of zelf aan de slag gaan met een mooi paasstukje. Ideaal als bedankje voor die fijne paasbrunch, maar het is ook een prachtige eyecatcher op je eigen paastafel. Zelf een paasstukje maken is makkelijker dan je denkt. In deze blog leggen we stap voor stap uit hoe je te werk gaat. Lees gauw verder en ga lekker aan de slag!

Wat heb je nodig om een paasstukje te maken?

Om te beginnen kies je een goede basis voor jouw paasstukje. Hier kan je een stuk oase (steekschuim) voor gebruiken, maar ook een vaas, mand of plantenpot is zeer geschikt. Daarnaast is het handig om wat ijzerdraad en een snoerschaar klaar te leggen. En de materialen voor jouw paasstukje? Die kies je helemaal zelf. Denk bijvoorbeeld aan mooie voorjaarsbloemen, groene takken, een stukje mos, houtsnippers en donsveertjes. Wanneer je een staaldraad mand of doorzichtige vaas gebruikt, zijn (gekleurde) eieren of jellybeans ook een leuke toevoeging!

Stap voor stap een vrolijk paasstukje maken

Heb je alle materialen verzameld en zin om te beginnen? Mooi! Op deze manier maak je stap voor stap jouw eigen paasstukje:

  1. Als je oase gebruikt, laat deze dan minimaal een uur in water weken. Wanneer het groene schuim goed nat is, kan je aan de slag!
  2. Denk goed na over waar je het paasstukje neer wilt zetten. Als je het midden op tafel plaatst, dan wil je dat je paasstukje er van alle kanten mooi uitziet en heb je ruimte om je paasstukje wat hoger te maken. Zet je ‘m liever op de schouw of vensterbank? Let dan op dat je paasstukje een formaat heeft dat hier past.
  3. Groene materialen zoals takken en mos vormen de basis van je paasstukje. Ze geven een frisse uitstraling en zorgen dat de bloemen niet te snel overheersen. Daarom verdeel je eerst het groen over je paasstukje. Houd eventueel een paar stukjes over voor de afwerking.
  4. Hierna zijn de bloemen aan de beurt! Snijd je bloemen op de juiste lengte schuin af en steek ze voorzichtig in je paasstukje. Combineer verschillende kleuren en bloemsoorten voor een vrolijk resultaat.
  5. Klaar met de bloemen? Dan is het tijd voor de versiering. Pak je donsveertjes, eierschalen, houtsnippers of andere extra’s erbij en laat je creativiteit de vrije loop.
  6. Vul tenslotte lege plekje op met een beetje mos of een paar houtsnippers. Zo maak je jouw paasstukje helemaal af!

Bestel de mooiste paasboeketten bij deBloemist.nl

Met deze tips kan je eenvoudig een paasstukje maken! Wil je liever een paasboeket bestellen? Bij deBloemist.nl heb je ruime keuze en laat je bloemen eenvoudig bezorgen op elk adres in Nederland. Haal de lente in huis of verras je geliefden met een vrolijk boeket!

 


Ontvang de nieuwste trends, tips en tricks direct in je mailbox

Hebben we je geïnspireerd, en wil je dat graag blijven? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Je ontvangt dat ongeveer één keer per maand leuke inspiratie, kortingen of tips.

Door je aan te melden voor onze nieuwsbrief ga je ermee akkoord dat we je gegevens verwerken. Cookie- en privacy policy

Interessante inspiratie en tips voor jouw onderneming

Lees onze blogs en blijf op de hoogte van de nieuwtjes, interessante weetjes en handige tips.
Terug naar boven