Last van bloemen allergie? Geniet alsnog van deze bloemen

Veel mensen worden blij van een mooie bos bloemen.  Zeker tijdens de koude, donkere dagen kan een boeketje de boel wat opfleuren. Helaas geldt dit niet voor mensen met een bloemen allergie. Door de bijbehorende niesbuien worden zij minder blij van een bos bloemen, terwijl dit vaak een ideaal cadeau is om te geven en te krijgen. Maar er is goed nieuws! Ook met een bloemen allergie kan je genieten van een mooi bloemetje. In deze blog vertellen we je er meer over.

Wat is bloemen allergie?

Het menselijk lichaam reageert soms extreem op bepaalde stoffen, dit heet een allergie. Bloemen bevatten helaas ook deze stoffen. In de bloemenwereld is allergie voor bloemen een probleem, want niet iedereen is daardoor even blij met een boeketje als cadeau. Door klimaatverandering verschijnen symptomen van een allergie ook steeds eerder. Bloemen die bestoven worden met behulp van wind, laten miljoenen kleine stuifmeelkorrels vrij.  Deze zweven door de lucht en worden ingeademd door de mens. Bij personen met een bloemen allergie, zorgt het stuifmeel voor vervelende klachten zoals niezen, rode en branderige ogen, een loopneus en kriebelige keel.

Mogelijkheden met bloemen allergie

Stuifmeel komt voornamelijk af van windbloemen. Deze bloemen haal je dus minder snel in huis als je een bloemen allergie hebt! Goed nieuws voor iedereen die last heeft van bloemen allergie, maar die toch wil genieten van bloemen: er zijn ook veel insectenbloemen. Voor bestuiving van deze bloemen is de hulp van insecten nodig. Daardoor zijn deze bloemen een veilige optie voor bij jou in huis. Wil je dus een mooi bloemetje in huis hebben staan of cadeau geven aan iemand die allergisch is voor bloemen? Dan raden we aan om te kiezen voor onder andere rozen, gerbera's, hortensia's en tulpen. Deze bloemen staan erom bekend zo min mogelijk stuifmeel te bevatten. Perfect voor iedereen met een bloemen allergie!

Alternatieve ideeën

Bloemen zijn altijd goed als cadeau of om je eigen huis wat op te fleuren. Maar je hebt liever niet dat iemand met bloemen allergie begint te niezen wanneer jij met een bosje bloemen aankomt. Gelukkig zijn er ook voor mensen met een bloemen allergie veel opties. Vind je het toch te spannend om voor bloemen te kiezen? Verras iemand, of jezelf, dan met een ander leuk cadeau. Denk bijvoorbeeld aan een helium ballon versturen. Langdurig plezier en een mooi gebaar! Je bestelt een bos bloemen of ander cadeau gemakkelijk via onze website, wij sturen het op of bezorgen het tot aan je deur.

Reageer
deBloemist.nl is een bedrijf gespecialiseerd in de verkoop via internet, zowel aan bedrijven als aan particulieren. Op onze internet winkels kunt u een groot aantal cadeaus vinden van zeer goede kwaliteit, waaronder bloemen, boeketten, wijn, ballonnen en pluche knuffels. Deze producten worden door onze koerier bezorgd door heel de Benelux.

Blog
BLOG deBloemist.nl – Zonnebloemen
lees meer
Welke vaas voor welke bloemen?
lees meer
deBloemist.nl – Pasen
lees meer
Bekijk alle blogberichten
Archief