Rozen drogen: de tips op een rijtje

Vaak staan rozen gelijk aan een herinnering van een bijzonder moment. Helaas vergaan alle bloemen en dus ook rozen op den duur. Of toch niet? Kies ervoor om je rozen te drogen! Dan kun je nog een hele tijd genieten van jouw mooie herinneringen. Benieuwd hoe je het beste rozen kan laten drogen? Lees dan snel verder.

Hoe kan ik rozen laten drogen?

Droogbloemen zijn al een tijdje een echte trend. Er zijn veel verschillende methodes verschenen om je bloemen te drogen. Van drogen door middel van lucht tot in de oven of met waspoeder. Maar welke methode werkt nou het beste? En is dat nog afhankelijk van de soort bloem die je wilt laten drogen? Ja, de soort bloem heeft zeker invloed op de beste droogmethode. Wanneer je graag rozen wilt drogen dan kun je het beste aan de slag met de luchtmethode. Bekijk onderstaand stappenplan om zelf je rozen te drogen:

  1. Wacht tot de knop van de roos volledig is uitgekomen. Je wilt de roos op zijn mooiste moment drogen.
  2. Verwijder bladeren die lelijk of beschadigd zijn.
  3. Snijd de steel af tot ongeveer 15 cm.
  4. Bind de rozen aan elkaar door middel van een elastiekje of een dun touwtje
  5. Hang de rozen ondersteboven. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een klerenhanger of waslijn.
  6. Plaats de rozen in een donkere en droge ruimte en laat ze hier ongeveer 3 weken hangen.
  7. Check na deze periode of ze droog zijn. Wanneer dat het geval is kun je haarlak (zonder parfum) over de rozen sprayen. Door rozen te drogen met haarlak zorg je ervoor dat de rozen steviger worden en langer mooi blijven.
  8. Laat de rozen weer een paar dagen drogen.

Stap 7 en 8 kun je nog een aantal keer herhalen totdat je de rozen steven genoeg vindt. Daarna zijn je gedroogde rozen klaar! Je kan je gedroogde rozen nu inlijsten of zet ze in een vaas. Geef ze een mooi plaatsje in je woonkamer en geniet nog maanden van jouw prachtige rozen.

 

 

 

Tips voor het drogen van rozen

De eerste paar keer kan het lastig zijn om mooie gedroogde rozen te creeëren. Geef dus niet op wanneer het de eerste keer niet lukt. Gewoon blijven proberen! Hierbij nog een extra tip van deBloemist.nl:

“Kies voor gekleurde rozen. Wanneer je kiest voor witte rozen is de kans groot dat ze bruin worden na het drogen. Ga voor bijvoorbeeld rood of roze zodat de kans groter is dat jouw rozen hun kleur behouden na het drogen.”

 

Rozen drogen met deBloemist.nl

Wil jij ook graag een roos laten drogen? Of misschien wel direct een boeket rozen laten drogen? Bestel dan jouw rozen bij deBloemist.nl. We hebben een groot assortiment rozen in allerlei kleuren. Daarnaast bezorgen we iedere dag van de week waardoor je lekker snel aan de slag kan met het drogen van rozen. Rozen bestellen? Bekijk dan hier ons assortiment.

Reageer
deBloemist.nl is een bedrijf gespecialiseerd in de verkoop via internet, zowel aan bedrijven als aan particulieren. Op onze internet winkels kunt u een groot aantal cadeaus vinden van zeer goede kwaliteit, waaronder bloemen, boeketten, wijn, ballonnen en pluche knuffels. Deze producten worden door onze koerier bezorgd door heel de Benelux.

Blog
Rozen drogen: de tips op een rijtje | deBloemist.nl
lees meer
Bloemen drogen met dit makkelijke stappenplan | deBloemist.nl
lees meer
Winnaar duurzaamheidsprijs bollensteek
lees meer
Bekijk alle blogberichten
Archief