Rozenbottels

Aan de rozenplant groeien prachtige vruchten: rozenbottels. Na de bloei van de rozen is het tijd voor deze stoere, robuuste jongens, die eigenlijk niet mogen ontbreken in een herfstboeket.

Heb je trek gekregen of voel je je niet goed, pluk dan een paar rozenbottels voor thee, jam of Zweedse rozenbottelsoep. De meeste soorten zijn niet alleen eetbaar, ze hebben ook een geneeskrachtige werking. Ze verbeteren de weerstand en werken tegen misselijkheid. Daarnaast worden ze gebruikt in medicijnen voor onder andere artritis en artrose. Uiteraard moet je niet zelf je eigen rozenbottelmedicamenten gaan maken, dat laten we aan de specialisten over. Het instant herfstgevoel groeit in Europa, Noord- en Zuid-Amerika en Azië. 

Kleuren en vormen van de rozenbottel

Je hebt langwerpige, ronde en flesvormige rozenbottels. De kleur van de vrucht hangt af van de soort roos. Je kunt kiezen tussen rood, zwart, purper of oranje. Ze zijn stoer en hebben een kroontje aan de onderkant. Ze zijn gevuld met oranje vruchtvlees en pitjes en slepen je zo mee de herfst in. 

Symboliek van de rozenbottel

De rozenbottel is een deel van de roos, dus moet de betekenis wel iets met liefde te maken hebben. Klopt. Alleen staat het symbool voor wachten op de ware. Een echte vrijgezellenbottel dus.

Herkomst van de rozenbottel

Al meer dan 2000 jaar geleden werden de pitjes van de rozenbottel gegeten. Hoe we dit weten? In Engeland is er een twee eeuwen oud lijk opgegraven met rozenbottelpitjes in zijn inmiddels allang verteerde maag. De roos zelf komt natuurlijk in veel meer oude verhalen voor. De antieke Perzen hebben deze prachtige bloem voor het eerst gecultiveerd. De bottels werden door de Romeinen al snel ingezet om hun geneeskrachtige eigenschappen.

Bloemen bezorgen door deBloemist

Sinds 1991 is deBloemist de specialist in bloemen bezorgen, zowel op nationaal als internationaal niveau.
deBloemist biedt u een ruime keuze aan boeketten en bloemstukken die u kunt bestellen.
Voor iedere gelegenheid een passend cadeau, laat bijvoorbeeld een fruitmand als beterschapwens bezorgen, of kies een van onze andere cadeaus zoals champagne, knuffels, ballonnen of wijn.

Reageer
deBloemist.nl is een bedrijf gespecialiseerd in de verkoop via internet, zowel aan bedrijven als aan particulieren. Op onze internet winkels kunt u een groot aantal cadeaus vinden van zeer goede kwaliteit, waaronder bloemen, boeketten, wijn, ballonnen en pluche knuffels. Deze producten worden door onze koerier bezorgd door heel de Benelux.

Blog
BLOG deBloemist.nl – Zonnebloemen
lees meer
Welke vaas voor welke bloemen?
lees meer
deBloemist.nl – Pasen
lees meer
Bekijk alle blogberichten
Archief