Waarom kussen wij eigenlijk onder een maretak?

Kussen onder de maretak is een algemeen bekend gebruik. Een feestelijke traditie kunnen we het bijna wel noemen. Het kussen onder deze tak vindt zijn oorsprong bij Kelten en Germanen rond de vijfde en zesde eeuw. De maretak is in staat om groen te blijven, zelfs in de winter als de boom zijn bladeren verliest. Al snel werd gedacht dat de boom hierdoor magische eigenschappen bezit, en dat de tak een magische werking heeft.

Magisch takje

De maretak werd gezien als een heilige plant die zijn magische werking biedt tijdens vruchtbaarheidsrituelen. Ook wordt mistletoe gezien als "heksenkruid" en in de strips van Astelix en Obelix gebruikt tovenaar Panoramix de maretak in zijn toverdrank voor onoverwinnelijkheid.

Noordse legende

Maar de tak speelt ook in een Noordse legende een grote rol. Zo vertelt deze legende het verhaal van Scandinavische volken die de maretak associeerden met liefde. In het verhaal spelen de jeugdige god Baldr, zijn moeder Frigga, een machtige tovenares en Loki een hoofdrol. Baldr wordt door de verrader van de goden, Loki, gedood met een pijl waarvan de punt gemaakt is van de maretak. Zijn moeder was zo gebroken van verdriet dat haar tranen in besjes veranderden en aan de tak groeiden. De besjes stonden symbool voor haar liefde voor Baldr.

Deze Noordse legende is dus één van de belangrijkste redenen waarom de tak zo speciaal is, en wordt geassocieerd met de liefde tussen twee mensen

BLOEMEN BEZORGEN

Sinds 1991 is deBloemist de specialist in bloemen bezorgen, zowel op nationaal als internationaal niveau.
deBloemist biedt u een ruime keuze aan boeketten en bloemstukken die u kunt bestellen.
Voor iedere gelegenheid een passend cadeau, laat bijvoorbeeld een fruitmand als beterschapwens bezorgen, of kies een van onze andere cadeaus zoals champagne, knuffels, ballonnen of wijn.

Reageer
deBloemist.nl is een bedrijf gespecialiseerd in de verkoop via internet, zowel aan bedrijven als aan particulieren. Op onze internet winkels kunt u een groot aantal cadeaus vinden van zeer goede kwaliteit, waaronder bloemen, boeketten, wijn, ballonnen en pluche knuffels. Deze producten worden door onze koerier bezorgd door heel de Benelux.

Blog
BLOG deBloemist.nl – Zonnebloemen
lees meer
Welke vaas voor welke bloemen?
lees meer
deBloemist.nl – Pasen
lees meer
Bekijk alle blogberichten
Archief