CHRYSANT - LIEFDE OP HET EERSTE GEZICHT

We weten dat de chrysant oorspronkelijk uit China en Japan komt. Hier werd men direct verliefd op de bloem. De liefde zat zo diep dat de Chinese stad Chu-Hsien (chrysantenstad) is vernoemd naar de bloem. 
In Japan is de chrysant zelfs ooit uitgeroepen tot de nationale bloem! Doordat chrysant op zo’n voetstuk werd gezet, mochten alleen edelen zich met de bloem bemoeien. 

DE CHRYSANTENTROON

Indruk maken op andere vorsten? Weg met een troon van zwaarden of massief goud. Echte indruk maakte de Japanse keizers met een troon volledig bedekt met chrysanten. 
De bloem werd afgebeeld met zestien stralen, een teken van goddelijke macht. 

ZE LEEFDE NOG LANG EN GELUKKIG

In veel Aziatische landen staat de chrysant symbool voor een lang en gelukkig leven. 
Daarom worden chrysanten nog steeds volop verkocht om de gekleurde bloemblaadjes in te zetten bij offerrituelen en theeceremonies.

EEN GOUDEN NAAM

Rond 1700 liet de chrysant zichzelf ook zien in Europa. Hier kreeg ze ook haar huidige naam. 
De naam is afkomstig uit het Grieks: chrys (goud) en anthemon (bloem). Vroeger konden ze dan ook alleen van goudgeel genieten, vandaag de dag is deze gouden schat in vele andere kleuren verkrijgbaar.

BLOEMEN BEZORGEN

Sinds 1991 is deBloemist de specialist in bloemen bezorgen, zowel op nationaal als internationaal niveau.
deBloemist biedt u een ruime keuze aan boeketten en bloemstukken die u kunt bestellen.
Voor iedere gelegenheid een passend cadeau, laat bijvoorbeeld een fruitmand als beterschapwens bezorgen, of kies een van onze andere cadeaus zoals champagne, knuffels, ballonnen of wijn.

Reageer
deBloemist.nl is een bedrijf gespecialiseerd in de verkoop via internet, zowel aan bedrijven als aan particulieren. Op onze internet winkels kunt u een groot aantal cadeaus vinden van zeer goede kwaliteit, waaronder bloemen, boeketten, wijn, ballonnen en pluche knuffels. Deze producten worden door onze koerier bezorgd door heel de Benelux.

Blog
BLOG deBloemist.nl – Zonnebloemen
lees meer
Welke vaas voor welke bloemen?
lees meer
deBloemist.nl – Pasen
lees meer
Bekijk alle blogberichten
Archief