Stijlvolle rouwboeketten met lelies

Bij een afscheid is het uitzoeken van de bloemen verre van leuk, maar wel erg belangrijk. Met de juiste keuze kun je de gelegenheid mooier, warmer en persoonlijker maken. Maar wat kies je? Ga je voor traditioneel of juist wat anders? En voor welke manier van schikken kies je? Hieronder vind je de suggesties en we laten je graag bijzondere voorbeelden zien.

WEL OF GEEN BLOEMEN

De keuze of je wel of geen bloemen schenkt bij een begrafenis is aan jou. Er zijn geen regels voor wanneer wel en wanneer niet. Wel is het belangrijk dat, als je bloemen geeft, deze gepast zijn. Met witte bloemen, en dan vooral lelies, zit je bijna altijd goed. De lelie zit vol symboliek. Zo staat deze stijlvolle bloem onder andere voor vergankelijkheid. Maar soms mag het bij een afscheid wat eigentijdser of juist persoonlijker, met de lievelingsbloemen van de overleden persoon. Kies je zelf een bloem uit die je bij de persoon vindt passen, kijk dan ook even of de betekenis van de bloem klopt.

BOEKET, KRANS, BIEDERMEIER OF STUK

Er zijn verschillende manieren om de bloemen te schikken. Een rouwstuk wordt op de kist geplaatst. Dit langwerpige stuk wordt vaak door de directe nabestaande verzorgd. Een rouwkrans is er in vele uitvoeringen, van klassiek traditioneel tot kleurrijk en uitbundig. Kies je hiervoor? Laat deze dan bij het uitvaartcentrum bezorgen. Een rouwboeket en biedermeier kunnen uiteraard ook, op alle manieren en in alle kleuren. Een boeket kun je ook zo groot of uitgebreid maken als je zelf wilt. Je kunt ervoor kiezen dit bij het uitvaartcentrum te laten bezorgen of bij de nabestaanden thuis.

Reageer
deBloemist.nl is een bedrijf gespecialiseerd in de verkoop via internet, zowel aan bedrijven als aan particulieren. Op onze internet winkels kunt u een groot aantal cadeaus vinden van zeer goede kwaliteit, waaronder bloemen, boeketten, wijn, ballonnen en pluche knuffels. Deze producten worden door onze koerier bezorgd door heel de Benelux.

Blog
BLOG deBloemist.nl – Zonnebloemen
lees meer
Welke vaas voor welke bloemen?
lees meer
deBloemist.nl – Pasen
lees meer
Bekijk alle blogberichten
Archief