Freezia

De Freesia heeft sprankelende kleuren en laat een subtiel vleugje parfum achter in huis. De geur neemt je mee terug in de tijd en roept vaak herinneringen op. Ouderwets? No way! Vintage, want deze nostalgische bloem heeft een spectaculaire comeback gemaakt.

KLEUREN EN VORMEN

De knol van de Freesia vormt onder de grond kleine knolletjes, die kralen genoemd worden. 
Zo'n kraaltje groeit uit tot een volwaardige knol en uiteindelijk tot een kam met bloemen, die ieder huis extra stijl geeft. 
En zelfs in een vaas groeit ze nog vrolijk door! De freesia is er in de kleuren wit, geel, oranje, rood, blauw, roze en paars. 
Maar kan ook tweekleurig of meerkleurig zijn. Veel variëteiten hebben een heerlijke zoete geur, die je huis nog aantrekkelijker maakt.  

SYMBOLIEK

De Freesia staat symbool voor onvoorwaardelijke liefde. Zo! Traditioneel geef je je echtgenoot witte Freesia’s na zeven jaar huwelijk, die jullie herinneren aan pure, echte liefde. 
De heerlijke geur van de bloemenkam geeft hier nog een extra dimensie aan. Ze symboliseert daarnaast onschuld.

HERKOMST

Het knolgewas Freesia werd ‘ontdekt’ in Zuid-Afrika, waar ze ‘Kaaps lelietje-van-dalen’ werd genoemd. 

De bloem kreeg de naam ‘Freesia’ rond 1830 van de Zuid-Afrikaanse botanicus Ecklon, die hem naar zijn vriend, de Duitse arts F. Freese noemde.

Wist je dat de bloeiwijze van een Freesia een kam wordt genoemd, vanwege alle bloemknoppen die zo netjes op een rijtje staan?

Verzorging van de Freesia

Snij circa 3 tot 5 cm schuin van de bloemsteel af met een scherp mes en plaats de Freesia’s in een schone vaas.
Voeg snijbloemenvoedsel toe aan het water.
Zet Freesia’s niet naast de fruitschaal, op de tocht of in de felle zon.
Controleer regelmatig of de bloemen genoeg water hebben en vul indien nodig het water bij.

Reageer
deBloemist.nl is een bedrijf gespecialiseerd in de verkoop via internet, zowel aan bedrijven als aan particulieren. Op onze internet winkels kunt u een groot aantal cadeaus vinden van zeer goede kwaliteit, waaronder bloemen, boeketten, wijn, ballonnen en pluche knuffels. Deze producten worden door onze koerier bezorgd door heel de Benelux.

Blog
BLOG deBloemist.nl – Zonnebloemen
lees meer
Welke vaas voor welke bloemen?
lees meer
deBloemist.nl – Pasen
lees meer
Bekijk alle blogberichten
Archief