Leiden de meest romantische gemeente van Nederland

In het kader van Valentijnsdag hebben wij onderzoek gedaan naar rozen in ruim 100.000 bestellingen uit onze database. De roos staat sinds de oudheid al bekend als teken van liefde en passie. Vandaar dat we rozen hebben genomen als graadmeter voor het onderzoek. Leiden kwam hierbij uit de bus als de meest romantische gemeente van Nederland. Leidenaren haalden relatief gezien het vaakst een bosje rozen voor hun partner. Daarnaast blijkt uit het onderzoek dat inwoners van Noordoostpolder gemiddeld het minst besteden tijdens Valentijnsdag.

De 5 meest romantische gemeenten van Nederland

Om de meest romantische gemeente van Nederland te achterhalen, hebben wij uit onze database alle bestellingen met rozen geanalyseerd. Daarbij hebben wij rekening gehouden met het inwoneraantal per gemeente met meer dan 45.000 inwoners. Op die manier kunnen we een realistische conclusie trekken over de resultaten. Leiden kwam uit de bus als de gemeente met inwoners die de meeste bestellingen met rozen hebben geplaatst. Rijswijk staat op een knappe 2e plek gevolgd door Hilversum en Zeist. Den Haag complementeert de top 5.

  1. Leiden
  2. Rijswijk
  3. Hilversum
  4. Zeist
  5. Den Haag 

Noordoostpolder besteedt gemiddeld het minst

Naast het aantal bestellingen is ook gekeken naar de gemiddelde orderwaarde. Daarbij komt Noordoostpolder als ‘het minste’ uit de bus met een gemiddelde orderwaarde van €27,59. Ter vergelijking: inwoners van Hoogeveen besteden gemiddeld €161,12 aan rozen. Dat is bijna zes keer zoveel. Uit een peiling in 2016 van het ING Economisch Bureau bleek dat een Nederlander gemiddeld ongeveer €16 aan valentijnscadeus besteed. Alle gemeenten uit onze database blijken dus romantischer dan het landelijk gemiddelde.  

Positie Gemeente Omzet per bestelling
94 Noordoostpolder  €     27,59
93  Hardenberg €     30,37
92 Terneuzen €     31,11
91  Overbetuwe €     32,97
90  Roermond €     33,55

 

Liefde in het buitenland

Opvallend aan het onderzoek zijn de vele bestellingen naar het buitenland. In totaal zijn er 1.309 Nederlanders die hun geliefden in het buitenland een roos hebben gestuurd. De Verenigde Staten voeren de lijst aan met 206 bestellingen, gevolgd door Groot Brittannië (147) en Duitsland (119). Opvallende verschijning in het onderzoek is de vaas met een enkele rode roos die naar de Maagden Eilanden is gestuurd.

Onderstaand een overzichtje van onze rozen op reis:

Positie  Land Aantal bestellingen
1 Verenigde Staten 206
2 Groot Brittannië 147
3 Duitsland 119
4 België   111
5 Australië 79

 

Vergeet vooral je eigen liefde niet!

Mocht je zelf nog op zoek zijn naar een boeket rozen, knuffel of een ander valentijnsgeschenk, bekijk dan onze valantijnsdagpagina met allerlei cadeaus om je geliefde te verrassen. En wees gerust: voor 14.00 uur besteld is gewoon nog geleverd op Valentijnsdag.
 

Reageer
deBloemist.nl is een bedrijf gespecialiseerd in de verkoop via internet, zowel aan bedrijven als aan particulieren. Op onze internet winkels kunt u een groot aantal cadeaus vinden van zeer goede kwaliteit, waaronder bloemen, boeketten, wijn, ballonnen en pluche knuffels. Deze producten worden door onze koerier bezorgd door heel de Benelux.

Blog
BLOG deBloemist.nl – Zonnebloemen
lees meer
Welke vaas voor welke bloemen?
lees meer
deBloemist.nl – Pasen
lees meer
Bekijk alle blogberichten
Archief