Bloemknoppen

Als andere planten in winterslaap zijn, pronkt de Skimmia met opvallende bloemknoppen. De kleur varieert van lichtgroen tot warm donkerrood. Worden de takken niet gesneden, dan openen de bloemknoppen zich in het voorjaar. De bloemetjes verspreiden een aangename geur. De vrouwelijke cultivars vormen ook nog eens bessen (als er een mannelijke cultivar in de buurt staat), maar er zijn ook tweeslachtige Skimmia’s die altijd bessen vormen.

Voor de geit

Skimmia behoort tot de wijnruitfamilie (Rutaceae), waartoe ook de citroen en sinaasappel behoren. Dat verklaart ook de typische citrusgeur die vrijkomt als je het blad van de Skimmia kneust. Skimmia groeit van nature in loofbossen in Azië. Het verhaal gaat dat Carl Peter Thunberg, een leerling van Linnaeus, op een Japans eiland verbleef en groenvoer nodig had voor zijn geiten. Zijn hulpen verzamelden in het wild allerlei planten, waaronder een plant die ze Miyama shikimi noemden. Thunberg beschreef deze plant en vertaalde de naam in Skimmia.

 Licht en leven

Met wintergroene snijheesters haal je de natuur – en daarmee licht en leven – in huis. Skimmia is bijvoorbeeld prachtig in rode winterboeketten en in kransen voor binnen en buiten. Maak ook eens bundeltjes met Skimmia en enkele bloemen; mooi als tafeldecoratie.

Reageer
deBloemist.nl is een bedrijf gespecialiseerd in de verkoop via internet, zowel aan bedrijven als aan particulieren. Op onze internet winkels kunt u een groot aantal cadeaus vinden van zeer goede kwaliteit, waaronder bloemen, boeketten, wijn, ballonnen en pluche knuffels. Deze producten worden door onze koerier bezorgd door heel de Benelux.

Blog
Duurzaamheidsprijs
lees meer
Vanzelfsprekend Duurzaam
lees meer
Geuren en kleuren - waarom ruiken bloemen
lees meer
Bekijk alle blogberichten
Archief