Artikelen van 2017

Waarom kussen wij eigenlijk onder een maretak?

Kussen onder de maretak is een algemeen bekend gebruik. Een feestelijke traditie kunnen we het bijna wel noemen. Het kussen onder deze tak vindt zijn oorsprong bij Kelten en Germanen rond de vijfde en zesde eeuw. De maretak is in staat om groen te blijven, zelfs in de winter als de boom zijn bladeren verliest. Al snel werd gedacht dat de boom...


Lees verder

Gezellig avondje thuis met de Amaryllis

De amaryllis brengt als fonkelende bloem warmte in koude dagen. Je kunt er zelfs de ster van de feestdagen van maken. 
Maar ook in het prille voorjaar doet ze 't goed. Mag deze langstelige en statige schoonheid ook stralen in jouw huis?

KLEUREN EN VORMEN

De bloemblaadjes van de amaryllis zijn heel bijzonder; ze lijken wel van prachtig...


Lees verder

Langer plezier van een boeket bloemen

Onze bloemen komen elke dag vers van de bloemenveiling. Daarom geeft deBloemist 7 dagen versgarantie op elk boeket. Uw bloemen bloeien extra lang als u net zo goed voor ze zorgt als wij doen. Wat vinden bloemen fijn? deBloemist geeft u graag wat tips.

Verzorgingstips van uw bloemenspecialist

Heeft u een boeketje gekregen? Zet ze snel mogelijk in...


Lees verder

Roos, het mooiste meisje van de klas

Ontmoet de Koningin van de Bloemen: de roos. De majestueuze roos dankt deze titel aan haar wereldwijde populariteit als mooiste meisje van de klas. 
Een bloem waarvan alle kleuren een eigen bijzondere betekenis hebben. Dus waar of wie je ook bent, er is altijd een passende roos voor jou te vinden.

KLEUREN EN VORMEN

Rood, wit, geel, roze,...


Lees verder

Lisianthus, lieflijke schoonheid

De Lisianthus is bijzonder geliefd om haar authentieke, natuurlijke bloem en de vele kleuren. Bovendien blijft de bloem lang mooi.

Deze lieflijke schoonheid komt oorspronkelijk uit de Amerikaanse staten Texas, Nebraska, Nevada en Colorado. Daar groeide de Lisianthus van nature in rivierbeddingen en prairiegebieden. 
Omdat ze tot de familie van de...


Lees verder

CHRYSANT - LIEFDE OP HET EERSTE GEZICHT

We weten dat de chrysant oorspronkelijk uit China en Japan komt. Hier werd men direct verliefd op de bloem. De liefde zat zo diep dat de Chinese stad Chu-Hsien (chrysantenstad) is vernoemd naar de bloem. 
In Japan is de chrysant zelfs ooit uitgeroepen tot de nationale bloem! Doordat chrysant op zo’n voetstuk werd gezet, mochten alleen...…
Lees verder

Speldenkussen of LEUCOSPERMUM - Uitbundige en enthousiaste sprieten

Deze Zuid-Afrikaanse herfstbloeier heet officieel Leucospermum cordifolium. 
Gelukkig mogen we haar ook gewoon speldenkussen noemen. 
Zoals je ziet, verwijst deze naam naar de gelijkende bloeiwijze. 
De prachtige bloem komt in eerste instantie wat stekelig over, maar al snel blijkt ze geen spelden, maar...…
Lees verder

ASTER

Als je volledig in een vrolijke stemming wilt komen, koop je een flinke bos prachtige asters voor jezelf. Door haar met wat lossere bloemen te combineren, krijg je een hip boeket. De kern van de stralende bloeier wordt omringd door fijne blaadjes, die gelukkig lekker lang mooi blijven. De uit Noord-Amerika afkomstige plant doet het ook erg leuk in de border van je tuin.

KLEUREN EN...


Lees verder

Stijlvolle rouwboeketten met lelies

Bij een afscheid is het uitzoeken van de bloemen verre van leuk, maar wel erg belangrijk. Met de juiste keuze kun je de gelegenheid mooier, warmer en persoonlijker maken. Maar wat kies je? Ga je voor traditioneel of juist wat anders? En voor welke manier van schikken kies je? Hieronder vind je de suggesties en we laten je graag bijzondere voorbeelden zien.

...…
Lees verder

Jaarrond zomergevoel 

Op zoek naar een natuurlijke sfeermaker in huis? Met haar robuuste bloem, die een doorsnee kan hebben van wel 25 centimeter, is de hortensia een uitstekende keuze. De grote blaadjesbollen kom je trouwens ook weleens tegen onder hun chique naam: Hydrangea. Met zo’n naam krijg je een instant zomergevoel met vijf sterren. 

KLEUREN EN VORMEN

In de...


Lees verder

De dood of de gladiolen

Groots en meeslepend, dat kun je wel zeggen van de gladiool. Deze held gaat graag de hoogte in met je en laat daar al z’n kleuren zien, van het late voorjaar tot diep in de herfst. Hij maakt graag een groots gebaar in een vaas.

KLEUREN EN VORMEN

De gladiool valt op doordat de bloemen aan weerszijden van de stengel bloeien. Een dubbele verwennerij! De bloem...


Lees verder

ZONNEBLOEM : Zomerdagen worden écht een feest met de meest zonnige koningin van de bloemen

Wat als je één bloem zou mogen kronen tot koningin van de zomerbloemen? Dan kies je toch zeker de majestueuze zonnebloem! Wist je dat de bloem in de natuur overdag meedraait met de zon? Ze wilt geen straaltje missen... 's Nachts keert de bloemknop terug naar het oosten,...…
Lees verder

Stijlvolle rouwboeketten met lelies

Bij een afscheid is het uitzoeken van de bloemen verre van leuk, maar wel erg belangrijk. Met de juiste keuze kun je de gelegenheid mooier, warmer en persoonlijker maken. Maar wat kies je? Ga je voor traditioneel of juist wat anders? En voor welke manier van schikken kies je? Hieronder vind je de suggesties en we laten je graag bijzondere voorbeelden zien.

...…
Lees verder

5 tips voor de verzorging

Zet het gekochte of ontvangen boeket nog in de verpakking meteen in een vaas met schoon water.

Laat de bloemen een uur of een paar uur water opzuigen. Uiteraard heerst er in jouw kamer een milde temperatuur en is er voldoende licht voor de bloemen om open te gaan.

Haal de bloemen uit het water en snij met een schoon scherp mes 2 tot 5 centimeter van de...


Lees verder

PIOENROOS

Als je de lente in je bol hebt en de zomer lonkt...

Het zijn de vrolijke sprankelmaanden in de bloemenwereld! Mei en juni zijn dé maanden van de pioenroos. Ze is nu overal volop verkrijgbaar. Deze prachtige bloeier heeft altijd de lente in haar bol. Dus verlang je naar de warmte van de zon? Met de pioenroos in je huis maak je een mooi begin!

KLEUREN EN VORMEN

Wie...


Lees verder

ANJER

Intense kleuren, soms een heerlijke lichte geur, een romantische symboliek, geboren in het Middellandse zeegebied en gekroond met een goddelijke naam: de anjer heeft vele kanten. Hoogste tijd om ze allemaal te ontdekken!

KLEUREN EN VORMEN

Groen, dieppaars, donkerrood, fluorescerend geel, champagnekleur, zacht oranje, zalmroze, wit of combinaties van kleuren: de anjer biedt je...


Lees verder

Freezia

De Freesia heeft sprankelende kleuren en laat een subtiel vleugje parfum achter in huis. De geur neemt je mee terug in de tijd en roept vaak herinneringen op. Ouderwets? No way! Vintage, want deze nostalgische bloem heeft een spectaculaire comeback gemaakt.

KLEUREN EN VORMEN

De knol van de Freesia vormt onder de grond kleine knolletjes, die kralen genoemd worden. 
...


Lees verder

Gerbera! Frisse vrolijkheid voor ieder interieur

De kracht van de gerbera? Ze brengt een grote dosis vrolijkheid in huis! Haar frisse kleur en speelse vorm passen bij ieder interieur en iedere gebeurtenis, dus met gerbera’s zit je altijd goed.

Kleuren en vormen

Zeg je gerbera, dan zeg je kleur! De basiskleuren van de gerbera zijn wit, rood, geel, roze, paars, oranje en groen. De...


Lees verder

Hyacint, de rasoptimist

Kleine, krullerige bloemetjes in blij makende lentekleuren, die ook nog eens superlekker ruiken: we hebben het over de hyacint. Maak snel kennis met deze rasoptimist.

Hyacinten, kleuren en vormen

Ruik je een hyacint, dan weet je dat het lente is. Met hun geur en frisse kleuren jaag je de winter zo je huis uit. De hyacint wacht op je in de bloemenwinkel in het...


Lees verder

Lente met Ranonkels

De lente verdient het om gevierd te worden. Dat doe je uitbundig met de ranonkel, feestnummer bij uitstek. De kweker plant de knolletjes van deze seizoensbloem in het najaar, zodat de ranonkel piekt op het moment dat jij klaar bent voor een lentefeest. Mooi getimed!

Kleuren en vormen Ranonkels

De ranonkel is er in het wit, geel, oranje, roze, rood en paars....


Lees verder

deBloemist.nl is een bedrijf gespecialiseerd in de verkoop via internet, zowel aan bedrijven als aan particulieren. Op onze internet winkels kunt u een groot aantal cadeaus vinden van zeer goede kwaliteit, waaronder bloemen, boeketten, wijn, ballonnen en pluche knuffels. Deze producten worden door onze koerier bezorgd door heel de Benelux.

Archief