De amaryllis, fonkelende warmtebrenger

De amaryllis, ook wel bekend als Hippeastrum, komt oorspronkelijk uit Zuid- en Midden-Amerika en het Caribisch gebied. De naam amaryllis komt van het Griekse ‘amarussein’, wat ‘fonkelend’ of ‘stralend’ betekent. De stralende bloem maakt onderdeel uit van de narcisfamilie en groeit uit een bol.

Kleuren en vormen van de amaryllis

Deze fluweelachtige bloem heeft een lichte geur en is er in het wit, rood, geel, roze, (zalm)roze, paars, oranje en tweekleurig. Meestal zitten er vier tot zes bloemen aan de steel maar geen blad, daarom noemen ze de amaryllis in de Verenigde Staten ook wel een ‘Naked Lady’.

Verzorgingstips

Snij de stelen schuin af.
Kies een stevige glazen vaas uit.
Zorg dat de vaas goed schoon is en vul deze met water en gebruik snijbloemenvoedsel voor bolbloemen.
Zet de vaas op een redelijk koele plaats, niet op de tocht of naast de fruitschaal.
Inspiratie voor een amaryllisboeket

Symboliek van de amaryllis

De amaryllis symboliseert trots en betoverende schoonheid en geeft een gevoel van vriendschap en genegenheid. Echt een bloem om harten mee te veroveren en genegenheid te tonen. 

Reageer
deBloemist.nl is een bedrijf gespecialiseerd in de verkoop via internet, zowel aan bedrijven als aan particulieren. Op onze internet winkels kunt u een groot aantal cadeaus vinden van zeer goede kwaliteit, waaronder bloemen, boeketten, wijn, ballonnen en pluche knuffels. Deze producten worden door onze koerier bezorgd door heel de Benelux.

Blog
BLOG deBloemist.nl – Zonnebloemen
lees meer
Welke vaas voor welke bloemen?
lees meer
deBloemist.nl – Pasen
lees meer
Bekijk alle blogberichten
Archief