De herkomst van de lisianthus

De lisianthus komt oorspronkelijk uit Noord-Amerika, de roots liggen dus in het Wilde Westen! Daar groeit ze in rivierbeddingen van de woestijn en in prairiegebieden. In de staten Texas, Nebraska, Nevada en Colorado noemen ze deze plant ook wel prairiegentiaan.
Japanse kwekers kruisten de prairiegentiaan in de jaren 30 van de vorige eeuw en legden zo de basis voor het assortiment van nu. Soms wordt de lisianthus met de naam Eustoma aangesproken, wat eigenlijk ook de officiële wetenschappelijke naam is.

Kleuren en vormen van de lisianthus

De keuze is reuze. De lisianthus is er in het wit, crème, blauw, roze, lila, paars en zalm. Sommige bloemen hebben zelfs bloemblaadjes met meerdere kleuren. De lisianthus is er in vele vormen: enkel- en dubbelbloemig, groot- en kleinbloemig en zelfs met gefranjerde bloemrandjes. En er komen steeds meer vormen bij! De bloemblaadjes van de lisianthus zijn trouwens, naast kleurrijk, ook nog eens heel zacht en delicaat.

Verzorgingstips lisianthus

Laat uw klanten extra lang genieten van hun lisianthus en geef ze onderstaande tips mee.
• Kies een schone vaas en vul deze met kraanwater op kamertemperatuur.
• Voeg snijbloemenvoeding aan het water toe voor een langere houdbaarheid. Juist bij de lisianthus wordt het vaasleven hierdoor zeer positief beïnvloed.
• Snij of knip de bloemstelen 3-5 cm schuin af met een scherp en schoon mesje of een snoeischaar.
• Zorg dat er geen blad in het water hangt.
• Zet lisianthussen niet op de tocht, in de volle zon of bij de verwarming.
• Vul de vaas regelmatig bij met kraanwater, lisianthusbloemen drinken veel omdat ze dun blad hebben en daardoor veel vocht verdampen.
• Zet isianthussen niet in de buurt van een fruitschaal. Fruit scheidt ethyleengas af en dit zal de bloemen sneller doen verouderen.

Een prachtboeket met de lisianthus

Deze vrolijke bloemetjes zijn eenvoudig te combineren met andere bloemen. Met de lisianthus kun je vele kanten op. Maak een vol boeket met rozenbottels, anthurium, Cotinus en bramen. Zet ze in een stoere terracotta pot met subtiele omlijning. Zachte kleuren maken het geheel romantisch. De bloemen lijken gevangen in een liefdevol boeket.

Symboliek van de lisianthus

De lisianthus lijkt dan wel zacht en lief, ze heeft een krachtige symboliek. Deze bloem staat namelijk voor waardering, dankbaarheid en charisma. Dat maakt haar de perfecte kandidate voor een cadeauboeket voor een ander… of lekker voor jezelf!

Reageer
deBloemist.nl is een bedrijf gespecialiseerd in de verkoop via internet, zowel aan bedrijven als aan particulieren. Op onze internet winkels kunt u een groot aantal cadeaus vinden van zeer goede kwaliteit, waaronder bloemen, boeketten, wijn, ballonnen en pluche knuffels. Deze producten worden door onze koerier bezorgd door heel de Benelux.

Blog
BLOG deBloemist.nl – Zonnebloemen
lees meer
Welke vaas voor welke bloemen?
lees meer
deBloemist.nl – Pasen
lees meer
Bekijk alle blogberichten
Archief