Verleidelijke lampionnen

Physalis alkekengi is vooral bekend als lampionplant. Het is een vaste plant, die behoort tot de nachtschadefamilie (Solanaceae). De naam Physalis betekent blaasvormig, wat verwijst naar de lampionvormige kelk met een bes erin. De echte bloemetjes zijn wit en stellen niet zoveel voor, maar de oranje lampionnen zijn onweerstaanbaar!

Weetje - Lekker wild

Als plant is Physalis een wilde woekeraar; de kruipende wortelstokken zoeken hun eigen weg. Als snijbloem is Physalis juist heel geschikt om een vleugje wilde natuur toe te voegen aan een boeket.

Verkrijgbaarheid & verzorging

Physalis is verkrijgbaar vanaf begin augustus tot eind oktober. Ze worden met en zonder blad aangeboden (en als losse lampionnetjes). Voor Physalis gelden de gebruikelijke verzorgingstips: snij een stukje van de stelen, verwijder eventueel nog wat blad en zet de bloemen in schoon water met snijbloemenvoedsel. De lampionnen laten zich ook goed drogen.

Reageer
deBloemist.nl is een bedrijf gespecialiseerd in de verkoop via internet, zowel aan bedrijven als aan particulieren. Op onze internet winkels kunt u een groot aantal cadeaus vinden van zeer goede kwaliteit, waaronder bloemen, boeketten, wijn, ballonnen en pluche knuffels. Deze producten worden door onze koerier bezorgd door heel de Benelux.

Blog
BLOG deBloemist.nl – Zonnebloemen
lees meer
Welke vaas voor welke bloemen?
lees meer
deBloemist.nl – Pasen
lees meer
Bekijk alle blogberichten
Archief