Callistephus chinensis

Callistephus chinensis wordt ook wel zomeraster, zaaiaster of Chinese aster genoemd. De Latijnse naam is een samenstelling van de woorden kallos (fraai) en stephos (krans) en verwijst naar de mooie krans van lintbloemetjes. De tweede naam 'chinensis' duidt op de oorsprong van deze bloem: China. In China en Japan wordt deze bloem al heel lang gekweekt en veredeld. Daardoor is Callistephus in veel verschillende kleuren en vormen beschikbaar.

Weetje
De oorspronkelijke bloemkleur van Callistephus varieert van wit tot zachtpaars. Door veredeling is de zomeraster nu ook in allerlei felle kleuren verkrijgbaar.

Verkrijgbaarheid & verzorging

Callistephus is verkrijgbaar van april tot en met oktober. Voor Callistephus gelden de gebruikelijke verzorgingstips: snij een stukje van de stelen, verwijder de onderste bladeren en zet de bloemen in schoon water met snijbloemenvoedsel.

Reageer
deBloemist.nl is een bedrijf gespecialiseerd in de verkoop via internet, zowel aan bedrijven als aan particulieren. Op onze internet winkels kunt u een groot aantal cadeaus vinden van zeer goede kwaliteit, waaronder bloemen, boeketten, wijn, ballonnen en pluche knuffels. Deze producten worden door onze koerier bezorgd door heel de Benelux.

Blog
BLOG deBloemist.nl – Zonnebloemen
lees meer
Welke vaas voor welke bloemen?
lees meer
deBloemist.nl – Pasen
lees meer
Bekijk alle blogberichten
Archief