Een eigentijds, natuurlijk beeld, dat creëer je heel gemakkelijk met de lelie. Kleuren en vormen zijn er in overvloed. Jij mag kiezen! En wat de lelie extra leuk maakt zijn de symbolische betekenissen.  Lelie symboliseert maagdelijkheid, vrede, geestelijke liefde, onschuld, vergankelijkheid, koninklijkheid, zuiverheid en vruchtbaarheid.

Voor ieder wat wils

Lelies zijn er in alle kleuren, vormen en groottes. Met de lelie kun je alle kanten op. Ze biedt je volop keus qua kleur, vorm en grootte. Zo vind je de lelie in sereen wit en rustig roze, maar ook in opvallend rood, geel, paars en oranje. Ze is er bovendien ook met strepen, randjes of stippen. De bloemen kunnen een doorsnee hebben van 7 tot wel 25 centimeter. Wist je trouwens dat dubbele lelies geen meeldraden hebben?

Veel lelies zijn inmiddels geurloos en dubbele lelies hebben geen meeldraden meer, waardoor stuifmeelvlekken niet meer voorkomen. Bovendien is de lelieteelt in Nederland milieuvriendelijk; kwekers zuiveren en recyclen hun water en gebruiken verantwoorde gewasbeschermings- en meststoffen. Een lelie staat dus niet alleen mooi in jouw huis, maar is ook mooi voor de natuur!

Symboliek

De lelie is een bloem vol symboliek en draagt altijd een bijzondere boodschap uit. De belangrijkste symbolische betekenissen zijn:

  • Vrouwelijkheid. In de tijd van de Grieken en Romeinen kregen bruiden een kroon van lelies in de hoop op een puur en vruchtbaar leven.
  • Liefde. In de stijve Victoriaanse tijd wist men bij het ontvangen van een zoetgeurende lelie zeker: ‘dit is mijn minnaar’.
  • Zuiverheid. Witte lelies worden vaak op bruiloften gebruikt als teken van maagdelijkheid en zuiverheid.
  • Vergankelijkheid. De serene en pure uitstraling van de lelie geven uitdrukking aan emoties in tijden van verlies en rouw.

Verzorgingstips

  • Snij de stelen schuin af met een scherp mes
  • Haal de bladeren weg die onder water komen te staan
  • Zet de lelies in water met snijbloemenvoedsel
  • Plaats de vaas niet in de volle zon, op de tocht of naast de fruitschaal
  • Stuifmeelvlek? Verwijder deze met een stukje plakband

Reageer
deBloemist.nl is een bedrijf gespecialiseerd in de verkoop via internet, zowel aan bedrijven als aan particulieren. Op onze internet winkels kunt u een groot aantal cadeaus vinden van zeer goede kwaliteit, waaronder bloemen, boeketten, wijn, ballonnen en pluche knuffels. Deze producten worden door onze koerier bezorgd door heel de Benelux.

Blog
Welke vaas voor welke bloemen?
lees meer
deBloemist.nl – Pasen
lees meer
De betekenis van bloemen kleuren | deBloemist.nl
lees meer
Bekijk alle blogberichten
Archief