Het ontstaan van Secretaressedag

Secretaressedag is in 1952 ontstaan in Amerika. Het werd in het leven geroepen door de president van de National Secretaries Association (Mary Barret) en de president van een dictafoonleverancier, genaamd C. King Woordbridge. Zij huurden reclamebureau Young & Rubicam in om een campagne op te zetten. Er was in 1952 namelijk een tekort aan mensen in de administratieve sector. Secretaressedag begon in Amerika zelfs als Secretaresseweek: de National Secretaries Week. Secretaressedag was een onderdeel van deze Secretaresseweek. Op 4 juni 1952, een woensdag, was de eerste officiële Secretaressedag. In Amerika wordt Secretaressedag nog altijd op woensdag gehouden en wel in de laatste volle week van april. Het heet inmiddels Administrative Professionals Day.

Secretaressedag in Nederland

Het secretaressevak was eind jaren tachtig sterk in beweging en diverse organisaties concludeerden dat er meer inhoudelijke aandacht aan deze doelgroep moest worden gegeven. De gedachte ontstond om 'Secretary’s Day' naar Nederland te halen. Dat leek een goede kapstok om een emancipatoire vernieuwing van het vak van secretaresse en hun imago teweeg te brengen. Onder andere de Katholieke Universiteit Tilburg (nu Tilburg University) voerden destijds op hun verzoek veel onderzoeken uit naar de verandering in het ondersteunende vak. Door de technologische ontwikkelingen veranderde er in die tijd heel veel wat een direct effect had op diverse functies.

De benaming is tegenwoordig ook wel Administrative Professionals Day om ook het ruimer wordende takenpakket van assistants te omvatten. De assistant heeft nu veel meer verantwoordelijkheden en is een echte spilfiguur van het bedrijfsleven geworden.

Toon waardering

Uitgerekend op deze dag is het belangrijk om waardering te tonen voor het harde werk dat secretaresses en management assistenten in uw organisatie verrichten. U staat er niet dagelijks bij stil, totdat ze er even niet zijn en uw organisatie reddeloos verloren lijkt. Die ene dag per jaar maakt natuurlijk geen waardering voor een heel jaar goed, maar toont wel aan dat u op dat moment stil staat bij hun inzet. Het geven van een prachtig boeket bloemen is natuurlijk de beste manier. Met chocolade, parfum of een fles drank worden al snel verkeerde conclusies getrokken of een verkeerd beeld geschapen. Bovendien wil iedere secretaresse gewoon met veel vertoon thuis kunnen komen met een prachtig boeket!

Reageer
deBloemist.nl is een bedrijf gespecialiseerd in de verkoop via internet, zowel aan bedrijven als aan particulieren. Op onze internet winkels kunt u een groot aantal cadeaus vinden van zeer goede kwaliteit, waaronder bloemen, boeketten, wijn, ballonnen en pluche knuffels. Deze producten worden door onze koerier bezorgd door heel de Benelux.

Blog
BLOG deBloemist.nl – Zonnebloemen
lees meer
Welke vaas voor welke bloemen?
lees meer
deBloemist.nl – Pasen
lees meer
Bekijk alle blogberichten
Archief