De Alstroemeria

speelt graag verstoppertje in haar bloemknop. Maar oh la la, de verrassing wanneer ze haar knoppen opent! Dan worden zes tot acht bloemen aan haar steel zichtbaar met een vlammende binnenkant in het wit, geel, rood, oranje, paars en roze waar je volop van kan genieten.

Symboliek Alstroemeria's

De zes bloemblaadjes van de Alstroemeria zijn alle zes belangrijk; ze hebben namelijk ieder hun eigen betekenis. Ze staan voor begrip, humor, geduld, medeleven, daadkracht en respect. Belangrijke ingrediënten voor een langdurige vriendschap. Niet zo verwonderlijk dus dat de Alstroemeria daarvoor symbool staat. Dat maakt de bloem het perfecte cadeau om een mooie vriendschap mee te bevestigen.

Herkomst Alstroemeria's

De exotische Alstroemeria wordt ook wel Incalelie genoemd. Het is een verwijzing naar haar natuurlijke habitat: de koele gebergten van Chili, Brazilië en Peru. De bloem werd daar in de achttiende eeuw ontdekt door de Zweedse onderzoeker Clas Alstroemer. Hij was het die de bloem haar huidige naam gaf.

Verzorging Alstroemeria's

Zo geniet je extra lang van Alstroemeria's

  • Zet de bloemen na aankoop, nog in de verpakking, in het water zodat zij zich kunnen volzuigen met water.
  • Snijd daarna de stelen schuin af en haal de onderste bladeren weg zodat die niet in het water hangen.
  • Schik de Alstroemeria’s in een schone vaas met vers water en wat snijbloemenvoedsel.
  • Zet de vaas liever niet in de volle zon of in de buurt van de verwarming.
  • Verwijder uitgebloeide bloemen en ververs het water af en toe.

Reageer
deBloemist.nl is een bedrijf gespecialiseerd in de verkoop via internet, zowel aan bedrijven als aan particulieren. Op onze internet winkels kunt u een groot aantal cadeaus vinden van zeer goede kwaliteit, waaronder bloemen, boeketten, wijn, ballonnen en pluche knuffels. Deze producten worden door onze koerier bezorgd door heel de Benelux.

Blog
BLOG deBloemist.nl – Zonnebloemen
lees meer
Welke vaas voor welke bloemen?
lees meer
deBloemist.nl – Pasen
lees meer
Bekijk alle blogberichten
Archief