Chrysant zijn vrolijke herfsttoppers

Het is bijna herfst: tijd om een portie vrolijkheid in huis te halen. Bijvoorbeeld met de chrysant. Vanaf september barst het seizoen van deze snijbloem weer los vol met verschillende bloemvormen in prachtige najaarstinten. En ook wanneer regendruppels zachtjes tegen het raam tikken, stralen chrysanten een en al vrolijkheid uit. En dat werkt aanstekelijk…

Chrysanten zijn echte herfstoppers en hebben drie verschijningsvormen: de bekende troschrysanten, de grote pluischrysanten en de kleine Santini's. Je vindt ze in de meest prachtige tinten oranje, groen, geel en rood met hier en daar een vleugje roze en paars: warme kleuren die passen bij het najaar.

Goud

De naam van de chrysant komt uit het Grieks: ‘chrusos’ betekent goud en ‘anthemon’ betekent bloem. De bloem komt van oorsprong uit China en Japan. In deze landen stond de bloem in hoog aanzien. In China was de chrysant zelfs zo speciaal dat alleen edelen zich met de plant mochten bezighouden. In Japan kreeg de bloem het predicaat ‘nationale bloem’. De troon van de vroegere Japanse keizers werden volledig met chrysanten bedekt, waardoor deze troon de naam Chrysantentroon kreeg.

Symboliek

Chrysanten staan voor nobelheid, trouw, eerlijkheid en vriendschap. In Japan geldt de chrysant als symbool voor een lang leven. Het is daar een goddelijke bloem en heeft zelfs een eigen feestdag. Ook hier in Nederland kun je iemand een lang leven toewensen met een bos chrysanten.

Dé twee trucs om je bloemen langer mooi te houden zijn: de juiste omgevingstemperatuur en ultraschoon water. Als er bacteriën in het water komen, bederven je bloemen een stuk sneller. Volg deze tips op en je kunt veel langer genieten van je bloemen.

  • Verwijder het overtollige blad, zodat er geen blad in het water hangt.
  • Vul het water regelmatig bij: chrysanten hebben veel water nodig.
  • Chrysanten blijven gemakkelijk 7 tot 14 dagen goed (dit hangt onder andere af van het toevoegen van snijbloemenvoeding, de versheid van de bloemen en de omstandigheden in huis).

Reageer
deBloemist.nl is een bedrijf gespecialiseerd in de verkoop via internet, zowel aan bedrijven als aan particulieren. Op onze internet winkels kunt u een groot aantal cadeaus vinden van zeer goede kwaliteit, waaronder bloemen, boeketten, wijn, ballonnen en pluche knuffels. Deze producten worden door onze koerier bezorgd door heel de Benelux.

Blog
Rozen drogen: de tips op een rijtje | deBloemist.nl
lees meer
Bloemen drogen met dit makkelijke stappenplan | deBloemist.nl
lees meer
Winnaar duurzaamheidsprijs bollensteek
lees meer
Bekijk alle blogberichten
Archief