Calla: elegante ‘kelkbloem’

Calla’s: wie kent ze niet. De stijlvolle ‘kelkbloem’ kenmerkt zich door zijn eenvoud en is daarom perfect te combineren met andere bloemen!

Uit 't Afrikaans Moeras

Van oorsprong is de Calla afkomstig uit Zuid-Afrika en groeit daar op licht begroeide hellingen, op plekken waar de afvoer van regenwater wordt belemmerd. Het zijn tijdelijke moerasachtige plaatsen, die betrekkelijk kort blijven bestaan. Zijn naam is afgeleid uit het Grieks, waar Calla ‘mooi’ betekent. Waarschijnlijk heeft hij zijn naam te danken aan de schoonheid van de bloem. In de volksmond wordt Calla ook wel Zantedeschia of aronskelk genoemd.

Geluk

De Calla heeft verschillende symbolische betekenissen. Hij wordt gezien als bloem van zuiverheid en sympathie en staat voor schoonheid. Ook ziet men de Calla als geluksbloem. Dit stamt nog uit de tijden van de Grieken en Romeinen. Zij associeerden deze bloem met feesten en plezier omdat de bloemvorm lijkt op een kelk die gebruikt werd om mee te proosten. Hoewel er inmiddels eeuwen verstreken zijn, heeft de Calla deze betekenis altijd gehouden.

Volop kleur!

Wat betreft kleur biedt de Calla je genoeg keuze. Vroeger kwam de witte vaak voor, tegenwoordig zijn er uiteenlopende kleurtinten. Van dieppaarse tot zachtroze bloemen. Van warm oranje tot hip zwart. Ook tweekleurige Calla's sieren het assortiment.
Wat het meest opvalt aan de Calla is de prachtig gestileerde kelk. Deze kelk is eigenlijk een bloemblad en groeit sereen en statig uit de stengel. Het is een soort schub die langzaam opent tot je diep in het hart kunt kijken. De echte bloemetjes zijn heel klein en bevinden zich op de sensuele bloeikolf in de kelkvorm.

Verzorgingstips

  • Snij met een schoon scherp mes 2 tot 5 centimeter van de stengels af
  • Zet de bloemen in schoon leidingwater in een schone en ruime vaas
  • Voeg altijd snijbloemenvoedsel toe, zowel bij een boeket, alsook bij Calla's die alleen in een vaas staan.
  • Vermijd de felle zon of tocht

Alles is mogelijk!

Omdat Calla zo’n sierlijk eenvoudige bloem is, kan hij op alle wenselijke manieren worden toegepast. De prachtig gevormde bloem doet het goed in luxe boeketten, corsages en decoraties, maar is hij ook perfect te combineren met andere bloemen in een boeket. Vanwege zijn ‘chique’ voorkomen, geeft Calla aan elk boeket een luxe uitstraling.

Reageer
deBloemist.nl is een bedrijf gespecialiseerd in de verkoop via internet, zowel aan bedrijven als aan particulieren. Op onze internet winkels kunt u een groot aantal cadeaus vinden van zeer goede kwaliteit, waaronder bloemen, boeketten, wijn, ballonnen en pluche knuffels. Deze producten worden door onze koerier bezorgd door heel de Benelux.

Blog
BLOG deBloemist.nl – Zonnebloemen
lees meer
Welke vaas voor welke bloemen?
lees meer
deBloemist.nl – Pasen
lees meer
Bekijk alle blogberichten
Archief