Vrolijke Gerbera's

Vrolijk, gezellig, kleurrijk en spontaan. Dat is kenmerkend voor de Gerbera. Door de vele soorten en kleuren past de Gerbera in elk interieur. De Gerbera straalt altijd, of de bloem nou in een gemengd boeket zit of juist alleen in een speciaal vaasje staat. De Gerbera past bij iedere emotie en gebeurtenis.

Trendy is de Gerbera altijd: ze zijn verkrijgbaar in talloze kleuren en variaties. Van oranje tot geel, van rood tot paars en van zalm tot wit. Ook zijn er tweekleurige Gerbera’s verkrijgbaar die net wat speciaals hebben.

De Gerbera ziet er wollig en zacht uit. Dit komt door de lange stengels die behaard zijn en geen blad hebben. Gerbera’s kunnen tot wel 14 cm doorsnede groot zijn. De bloemen toveren met hun heldere en frisse uitstraling een glimlach op ieders gezicht.

Vrolijkheid in een vaas

De Gerbera heeft haar oorsprong in Zuid-Afrika, Azië, Zuid-Amerika en Tasmanië. De Gerbera is een niet-geurende bloem die behoort tot het plantengeslacht Asteraceae

Wist je dat in Nederland jaarlijks wel 900 miljoen Gerbera’s worden gekweekt? Een populaire bloem dus.

Tip: combineer de Gerbera eens met Freesia’s en tulpen tot een heerlijk geurend en fris ogend boeket. 

Vers

Een Gerberabloem bestaat uit een ring van kleine bloemblaadjes rondom een licht (groen) of donker (zwart) hart. De buitenste bloemblaadjes bepalen de vorm van de bloem. In het hart van de Gerbera vormen zich ringen van meeldraden. Deze zijn goed zichtbaar en hieraan kun je ook zien of een bloem vers is of niet. Bij een verse bloem bloeien de buitenste 2 tot 4 ringen van meeldraden. Zijn er meer zogenaamde meeldraadkransen zichtbaar, dan is de bloem minder vers.

 

 

Verzorgingstips

  • Zet Gerbera’s altijd in een schone vaas met ongeveer zeven centimeter water. 
  • Voeg altijd snijbloemenvoedsel toe, zowel bij een boeket, alsook bij Gerbera’s die alleen in een vaas staan.
  • Gerbera’s groeien door op de vaas, houd hier dus rekening mee bij het op water zetten van het boeket.

Reageer
deBloemist.nl is een bedrijf gespecialiseerd in de verkoop via internet, zowel aan bedrijven als aan particulieren. Op onze internet winkels kunt u een groot aantal cadeaus vinden van zeer goede kwaliteit, waaronder bloemen, boeketten, wijn, ballonnen en pluche knuffels. Deze producten worden door onze koerier bezorgd door heel de Benelux.

Blog
Welke bloem past er nu beter bij december dan de Lisianthus?
lees meer
Warmte, kleur en geluk in je interieur met chrysanten
lees meer
Pluk figuurlijk de vruchten van de liefdesbloem
lees meer
Bekijk alle blogberichten
Archief