Zonnebloem: koningin van de zomer

Stralend geel en boordevol energie. De zonnebloem is dé bloem om het gevoel van de zomer mee vast te houden. Geniet van zijn zonnige uitstraling!

De zonnebloem (of Helianthus) is met recht de koningin van de zomerbloemen. De bloem lijkt niet alleen op de zon. Het is alsof de kracht van de zon erin is opgenomen. De zonne-energie spat ervan af! Elke bloem bestaat uit honderden buisbloempjes die in een fascinerend patroon van elkaar kruisende spiralen gerangschikt zijn. Het hart wordt omringd door stralend gele bloembladen, die voor het zonnige effect verantwoordelijk zijn.

Naast de bekende gele zonnebloem zijn er ook oranje, bruine en donkerrode zonnebloemen. Ook wat betreft vorm is er volop variatie: er zijn zonnebloemen met grote of kleine bloemen, met een enkele rij bloemblaadjes of met meerdere kransen. De zonnebloem staat, in elke kleur en vorm, garant voor een flinke portie zomergevoel.

Helianthus 

De naam Helianthus is afgeleid van het Griekse woord helios, wat zon betekent. Van oorsprong komt de zonnebloem uit Noord-Amerika. Het is een eenjarige plant die flink de hoogte in gaat. De hoogste zonnebloem ooit gemeten is maar liefst 7 meter!

In de zomer bloeit de zonnebloem met een of meer imposante bloemen. In de natuur draait de bloemknop van zonnebloemen op zonnige dagen overdag mee met de zon. 's Nachts keert de bloemknop weer terug naar het oosten. Dit wordt heliotropisme genoemd.

Symboliek van de zonnebloem

De zonnebloem staat symbool voor vruchtbaarheid, vertrouwen, zelfrespect, levenslust, bewondering, kracht en loyaliteit. Dat maakt de bloem een betekenisvol cadeau.

Verzorging van de zonnebloem

Zonnebloemen zijn met name in de zomermaanden volop verkrijgbaar. Snij - voor ze op de vaas te zetten - een stukje van de stelen, verwijder de onderste bladeren en zet de stelen in schoon water met snijbloemenvoedsel. Zonnebloemen zijn dorstig, dus vul regelmatig bij met water. Zo heb je het langst plezier van jouw zonnebloemen.

Reageer
deBloemist.nl is een bedrijf gespecialiseerd in de verkoop via internet, zowel aan bedrijven als aan particulieren. Op onze internet winkels kunt u een groot aantal cadeaus vinden van zeer goede kwaliteit, waaronder bloemen, boeketten, wijn, ballonnen en pluche knuffels. Deze producten worden door onze koerier bezorgd door heel de Benelux.

Blog
BLOG deBloemist.nl – Zonnebloemen
lees meer
Welke vaas voor welke bloemen?
lees meer
deBloemist.nl – Pasen
lees meer
Bekijk alle blogberichten
Archief