Prachtige lelies

De lelie is een grote uitbundige en indrukwekkende bloem, vol van symboliek. Lelie symboliseert maagdelijkheid, vrede, geestelijke liefde, onschuld, vergankelijkheid, koninklijkheid, zuiverheid en vruchtbaarheid.

Kleuren en vormen

Lelies zijn er in alle kleuren, vormen en groottes. Ze zijn er in het wit, rood, geel, roze, paars en oranje, met strepen of stippels. Wist je dat de trompet-, schaal-, of stervormige bloemen een doorsnee kunnen hebben van 7 tot wel 25 centimeter?

Veel lelies zijn inmiddels geurloos en dubbele lelies hebben geen meeldraden meer, waardoor stuifmeelvlekken niet meer voorkomen. Bovendien is de lelieteelt in Nederland milieuvriendelijk; kwekers zuiveren en recyclen hun water en gebruiken verantwoorde gewasbeschermings- en meststoffen. Een lelie staat dus niet alleen mooi in jouw huis, maar is ook mooi voor de natuur!

Symboliek van de lelie

De lelie is een bloem vol symboliek en draagt altijd een bijzondere boodschap uit. De belangrijkste symbolische betekenissen zijn:

Vrouwelijkheid. In de tijd van de Grieken en Romeinen kregen bruiden een kroon van lelies in de hoop op een puur en vruchtbaar leven.

  • Liefde. In de stijve Victoriaanse tijd wist men bij het ontvangen van een zoetgeurende lelie zeker: ‘dit is mijn minnaar’.

  •  

    Zuiverheid. Witte lelies worden vaak op bruiloften gebruikt als teken van maagdelijkheid en zuiverheid.

  • Vergankelijkheid. De serene en pure uitstraling van de lelie geven uitdrukking aan emoties in tijden van verlies en rouw.

Verzorgingstips

  • Snij de stelen schuin af met een scherp mes
  • Haal de bladeren weg die onder water komen te staan
  • Zet de lelies in water met snijbloemenvoedsel
  • Plaats de vaas niet in de volle zon, op de tocht of naast de fruitschaal
  • Stuifmeelvlek? Verwijder deze met een stukje plakband

Reageer
deBloemist.nl is een bedrijf gespecialiseerd in de verkoop via internet, zowel aan bedrijven als aan particulieren. Op onze internet winkels kunt u een groot aantal cadeaus vinden van zeer goede kwaliteit, waaronder bloemen, boeketten, wijn, ballonnen en pluche knuffels. Deze producten worden door onze koerier bezorgd door heel de Benelux.

Blog
BLOG deBloemist.nl – Zonnebloemen
lees meer
Welke vaas voor welke bloemen?
lees meer
deBloemist.nl – Pasen
lees meer
Bekijk alle blogberichten
Archief