Ranonkel prachtig en kleurrijk

De ranonkel is een kleurrijke bloem, waarmee je het voorjaar in huis haalt. De bloem komt oorspronkelijk uit Midden-Azië maar wordt in Nederland als knol geplant in de koude kas. Dat gebeurt in het najaar. Als in februari de zon gaat schijnen, knappen de bloemen helemaal op. Ranonkels worden gesneden van begin maart tot in mei.

Charme van de Ranonkel

Ranonkels staan voor charme gekoppeld aan aantrekkelijkheid. In de Victoriaanse tijd was in Engeland de boodschap van een bos ranonkels zelfs: ‘Ik vind je rijk aan aantrekkelijkheden’. Ranonkels zijn er in het wit, geel, oranje, roze, rood of paars. De ranonkel is een bijzondere bloem die jou en jouw kamer en zeker iemand anders helemaal opfleurt!

Verzorging van de Ranonkel

Je hebt het langst plezier van ranonkels als je een stukje van de stelen afsnijdt en de bloemen in een schone vaas zet met schoon water en bolbloemenvoedsel. Niet te veel water, want daar kunnen de harige stelen niet goed tegen. De ranonkel drinkt gulzig; je moet de vaas dus regelmatig bijvullen. En ten slotte: de bloemen blijven het langst mooi op een koele, tochtvrije plaats.

Reageer
deBloemist.nl is een bedrijf gespecialiseerd in de verkoop via internet, zowel aan bedrijven als aan particulieren. Op onze internet winkels kunt u een groot aantal cadeaus vinden van zeer goede kwaliteit, waaronder bloemen, boeketten, wijn, ballonnen en pluche knuffels. Deze producten worden door onze koerier bezorgd door heel de Benelux.

Blog
BLOG deBloemist.nl – Zonnebloemen
lees meer
Welke vaas voor welke bloemen?
lees meer
deBloemist.nl – Pasen
lees meer
Bekijk alle blogberichten
Archief