Amaryllis - Majesteit onder de bloemen

Fluweel zachte bladeren en een waardige houding. Niet voor niets staat Amaryllis symbool voor betoverende schoonheid en bewondering. Amarylliskweker Ron Evers uit Huissen, noemt haar zelfs 'De majesteit onder de bloemen.' De Amaryllis is een echte winterbloem. Ze is verkrijgbaar in vele kleuren, van dieprood en zalmrood tot wit, wit gestreept en het sprankelende witgroen. De grootbloemige Amaryllis geeft vier bloemkelken per steel en staat veertien dagen prachtig in een vaas. En de bloemenknoppen gaan altijd open!

Bloeiende liefde

De Amaryllis stamt oorspronkelijk uit Zuid-Afrika. Er is een verhaal uit de Griekse mythologie waarin de plant zijn naam krijgt. Het meisje Amaryllis was zo gek op de schaapherder Alteo dat ze voor zijn hut zich met een pijl verwondde. Hij had namelijk alleen maar oog voor bloemen. Toen op de plek waar de bloeddruppels vloeiden een wonderlijke plant groeide...bloeide ook de liefde op. Amaryllis was geboren.

Verzorging

Net als bij andere snijbloemen snijd je de steel schuin af en zet de Amaryllis in schoon water in een schone vaas. Snijbloemenvoedsel is alleen nodig wanneer de Amaryllis in een vaas staat met andere bloemen. Een Amaryllis in bloei heeft een bloemstengel die 5 tot 60 cm lang is en 1 tot 5 cm breed kan zijn.

Tip: hoge vaas

Amaryllissen komen het mooist tot hun recht in een hoge vaas. Mijn Bloemist Annemie Janssen uit Horst gebruikt de Amaryllis meestal in een staafboeket. 'Een of twee bloemen in een vaas met daaromheen verschillende soorten groen zoals gras en bessen, geeft een zeer weelderige uitstraling.' Let wel op dat andere bloemen niet in de verdrukking komen door de grote kelken van de Amaryllis. En zorg er voor dat de stelen niet ver over de vaas heen hangen, want als ze topzwaar worden, knikken ze door. 

Reageer
deBloemist.nl is een bedrijf gespecialiseerd in de verkoop via internet, zowel aan bedrijven als aan particulieren. Op onze internet winkels kunt u een groot aantal cadeaus vinden van zeer goede kwaliteit, waaronder bloemen, boeketten, wijn, ballonnen en pluche knuffels. Deze producten worden door onze koerier bezorgd door heel de Benelux.

Blog
BLOG deBloemist.nl – Zonnebloemen
lees meer
Welke vaas voor welke bloemen?
lees meer
deBloemist.nl – Pasen
lees meer
Bekijk alle blogberichten
Archief