Snijorchideeën zoals de Cymbidium, Phalaenopsis en Vanda zijn allemaal klassieke schoonheden. Oorspronkelijk komt de orchidee uit Mongolië, daar kwam de plant al zo’n 120 miljoen jaar geleden voor. Inmiddels gedijt ze overal ter wereld.

In India staat de blauwe Vanda-orchidee symbool voor vrede. De knappe krijgsgod Skanda reed volgens de legende op een pauw en dit dier liet overal vrede achter in de vorm van veren. De achtergebleven pauwenveren groeiden uit tot blauwe Vanda’s. De orchidee is ook symbool van de liefde: elke bloem staat voor een kus.

In China staat de bloem van oudsher symbool voor een gewaardeerde en gerespecteerde vriendschap en wordt de Cymbidium beschouwd als een speciaal geschenk tussen vrienden. Of het nu gaat om een bruiloft, verjaardag, etentje of ‘zomaar’, een Cymbidium is altijd een schot in de roos!

Ieder interieur

Orchideeën komen voor in alle kleuren van de regenboog en passen werkelijk in ieder interieur. De bloem heeft drie kelk- en kroonbladeren. Het middelste kroonblad wordt ook wel de lip genoemd omdat het uitsteekt. Erg handig voor insecten: zij gebruiken deze ‘landingsplek’ om het binnenste van de bloem te bereiken. Om de juiste insecten te lokken, heeft de lip vaak de meest uitbundige kleur of tekening.

Verzorging

In optimale omstandigheden kan de Orchidee een vaasleven tot wel drie weken hebben. Zorg dat de vaas en het water schoon zijn én blijven. Snij één centimeter van de steel schuin af en zet de bloem in het lauw water. Als de steel in een laagje van 10 cm staat, is dat voldoende. Snij elke vijf dagen een centimeter af en ververs gelijk het water. Raak het kwetsbare binnenste van de bloem niet aan want dat leidt tot snelle verwelking.

Reageer
deBloemist.nl is een bedrijf gespecialiseerd in de verkoop via internet, zowel aan bedrijven als aan particulieren. Op onze internet winkels kunt u een groot aantal cadeaus vinden van zeer goede kwaliteit, waaronder bloemen, boeketten, wijn, ballonnen en pluche knuffels. Deze producten worden door onze koerier bezorgd door heel de Benelux.

Blog
Duurzaamheidsprijs
lees meer
Vanzelfsprekend Duurzaam
lees meer
Geuren en kleuren - waarom ruiken bloemen
lees meer
Bekijk alle blogberichten
Archief