Zonnebloemen lokken de zon

In de kunstwereld spelen ze misschien wel de grootste rol van alle bloemen: de zonnebloem.

Toen Vincent van Gogh in een veld met zonnebloemen rondliep, raakte hij zo in vervoering dat hij de inspiratie vond voor een aantal fenomenaal schilderijen: de Zonnebloemen. Zelfs de Inca’s, 1.000 jaar voor Christus, waren onder de indruk van de zonnebloem en begonnen hem als eerste ter wereld te cultiveren. Ze vereerden de zonnebloem zelfs, als beeld van hun zonnegod. Sindsdien gebruiken we zonnebloemen voor allerlei doeleinden: we gebruiken de pitten in ons eten, we maken er zonnebloemolie van, verfstof, veevoer en natuurlijk zetten we ze graag in een vaas. 

Zonnebloemen lokken de zon in je huis.

Zonnebloemen zijn gemakkelijk zelf te kweken, ieder jaar doen wij zelf een wedstrijdje met ons gezin. Allemaal een roodstenen pot met goede potgrond en een paar zonnepitten, degene met de hoogste en mooiste zonnebloem wint.

Reageer
deBloemist.nl is een bedrijf gespecialiseerd in de verkoop via internet, zowel aan bedrijven als aan particulieren. Op onze internet winkels kunt u een groot aantal cadeaus vinden van zeer goede kwaliteit, waaronder bloemen, boeketten, wijn, ballonnen en pluche knuffels. Deze producten worden door onze koerier bezorgd door heel de Benelux.

Blog
BLOG deBloemist.nl – Zonnebloemen
lees meer
Welke vaas voor welke bloemen?
lees meer
deBloemist.nl – Pasen
lees meer
Bekijk alle blogberichten
Archief