Tulpentijd

Het is weer tulpentijd

Het voorjaar is nu echt begonnen, de lente zien we alweer volop om ons heen. De krokussen staan in bloei en het is weer Tulpentijd! Tulpen zijn er in de meest fantastische kleuren en vormen, enkel of dubbel bloemig, gerafeld of papegaai bloemig. Welke je ook kiest, tulpen zorgen altijd voor een vrolijke lentesfeer in huis.

Combineer alle kleuren door elkaar of kies voor een boeket met maar één tint, wissel tulpen met dubbele bloemen prachtig af met de slankere leliebloemige soorten.

Wanneer je iemand tulpen geeft - of ze zelf ontvangt - dan kan er een bepaalde betekenis aan verbonden zijn. Zo staan rode tulpen symbool voor onstuimige liefde pas op met een boeket gele tulpen want dat kan betekenen dat er sprake is van een duidelijke afwijzing. Van een boeket ‘zwarte’ tulpen, hoef je overigens niet te schrikken. Dit betekent ‘Ik hou zoveel van je dat ik alles wil opofferen’. Maar tulpen zijn er in de meest prachtige kleuren, dus ook als je niets bijzonders wilt zeggen, maar gewoon een prachtig boeket wilt geven, dan zijn roze, witte of oranje tulpen een perfecte keuze!

Creatief met tulpen

Met tulpen kun je goed stylen, Tulpen kun je goed mengen in een boeket met andere bloemen of bloesem takken. Maar een paar tulpen los in een vaasje kan ook overtuigend en heel leuk zijn. Probeer contrast te maken door kleuren te mengen of door de tulpen te plaatsen op bijvoorbeeld een witte ondergrond. Het is een kwestie van proberen en wat creativiteit.

Zet een boeket felgekleurde tulpen in een hoge glazen vaas waarbij ze net onder de rand staan. Ze groeien er dan vanzelf bovenuit. Wat je ook doet, met tulpen ben je altijd verzekerd van een vrolijke lentesfeer.

Reageer
deBloemist.nl is een bedrijf gespecialiseerd in de verkoop via internet, zowel aan bedrijven als aan particulieren. Op onze internet winkels kunt u een groot aantal cadeaus vinden van zeer goede kwaliteit, waaronder bloemen, boeketten, wijn, ballonnen en pluche knuffels. Deze producten worden door onze koerier bezorgd door heel de Benelux.

Blog
BLOG deBloemist.nl – Zonnebloemen
lees meer
Welke vaas voor welke bloemen?
lees meer
deBloemist.nl – Pasen
lees meer
Bekijk alle blogberichten
Archief