Allerzielen

Bloemen voor Allerzielen

Van oorsprong een christelijk feest dat op 2 november valt, de dag na Allerheiligen, waarmee deze dag nauw verbonden is. Met Allerzielen worden de overledenen herdacht een bezoek aan het kerkhof hoort daar voor vele zeker bij, om een kaarsje aansteken en bloemen te neerleggen.

In andere landen van europa is deze dag de gelegenheid om bloemen voor overleden dierbaren kopen, in Spanje, Italië en Frankrijk gebeurd dit massaal. Per land is het wel verschillend wat voor soort bloemen er worden gekocht, Spanjaarden kopen voornamelijk gemengde bossen. In Frankrijk en Italië zijn het voornamelijk mono bossen.

Sterke bloemen

In Nederland kopen we graag sterke bloemen, de chrysant is daarom erg populair en dan vooral in de kleur wit. Er zijn steeds meer verschillende soorten chrysanten gekweekt waardoor er momenteel een groot assortiment verkrijgbaar is en de chrysant zijn imago flink aan het verbeteren is.

 

Reageer
deBloemist.nl is een bedrijf gespecialiseerd in de verkoop via internet, zowel aan bedrijven als aan particulieren. Op onze internet winkels kunt u een groot aantal cadeaus vinden van zeer goede kwaliteit, waaronder bloemen, boeketten, wijn, ballonnen en pluche knuffels. Deze producten worden door onze koerier bezorgd door heel de Benelux.

Blog
BLOG deBloemist.nl – Zonnebloemen
lees meer
Welke vaas voor welke bloemen?
lees meer
deBloemist.nl – Pasen
lees meer
Bekijk alle blogberichten
Archief