Eetbare bloemen

Eetbare bloemen

Het zal je verbazen hoeveel eetbare bloemen er groeien in onze tuin, veel bloemen zijn perfect te combineren met veel gerechten, niet alleen qua smaak maar ook voor de kleur. Durf te combineren en maak prachtige kleur en smaak combinaties. De Chinezen waren de eerste die experimenteerde met het gebruik van bloemen in gerechten, viooltjes en rozenblaadjes en lavendel in sauzen. Veel goede restaurants maken meer en meer gebruik van bloemen om salades te versterken met kleur en smak, maar ook op decoratieve hapjes, voorgerechten en andere gerechten.

Eetbare bloemen kun je ook zelf kweken, je bent er dan zeker van dat ze schoon, fris en vrij van plagen en ziekte zijn. Pluk de bloemen vlak voordat je ze gaat verwerken in je gerecht, vers zijn de bloemen op hun best qua smaak, kleur en geur.

Zelfs als je niet enthousiast bent over het experimenteren met salades of sauzen, eetbare bloemen zijn uitstekende garnituren, de bloementuin is een schatkist van subtiel smakende lekkernijen die je kunt strooien op uw salades

Enkele voorbeelden van eetbare bloemen zijn:

  • Begonia: De felgekleurde bloemen hebben een heerlijke lichte, citroen smaak en een knapperige textuur.
  • Vlijtig Liesje: De bloemen zijn er in vele kleuren en er aantrekkelijk uitzien gebruikt als garnering in salades.
  • Korenbloem: Deze aantrekkelijke bloemen hebben geen geur, maar hebben wel een kuidnagel-achtige smaak
  • Teunisbloem: De bloemen hebben een vergelijkbare smaak aan sla, zo zal een mooie aanvulling op elke groene salade.
  • Venkel: De milde anijs / zoethout smaak combineert goed met vis, vlees-en groentegerechten.
  • Fuchsia: De prachtige kleuren en sierlijke vorm van fuchsia's maken ze ideaal als een groene of fruitsalade garnituur.
  • Lavendel: Er zijn vele manieren om lavendel bloemen, zowel in zoete of hartige gerechten te gebruiken
  • Goudsbloem: De bloemen en bladeren hebben een citrussmaak, waardoor ze ideaal zijn voor het toevoegen aan salades, sandwiches, visgerechten of warme desserts.
  • Viooltje: Bloemen hebben een sla-achtige smaak en een decoratieve aanvulling op een groene salade of als garnituur een pate of dessert.

Reageer
deBloemist.nl is een bedrijf gespecialiseerd in de verkoop via internet, zowel aan bedrijven als aan particulieren. Op onze internet winkels kunt u een groot aantal cadeaus vinden van zeer goede kwaliteit, waaronder bloemen, boeketten, wijn, ballonnen en pluche knuffels. Deze producten worden door onze koerier bezorgd door heel de Benelux.

Blog
BLOG deBloemist.nl – Zonnebloemen
lees meer
Welke vaas voor welke bloemen?
lees meer
deBloemist.nl – Pasen
lees meer
Bekijk alle blogberichten
Archief