Mistletoe

Mistletoe

Een kerstproduct bij uitstek is de mistletoe. De Mistletoe-tradities stammen uit Scandinavië. 
Hier hingen mensen vroeger mistletoe (maretak) boven de deur om boze geesten weg te jagen. 
En volgens een andere mythe werd de Scandinavische god Balder gedood door een pijl gemaakt van mistletoe. Toen zijn moeder - Frigga, godin van de liefde - huilde, veranderden haar tranen in de witte besjes op de mistletoe. Besloten werd dit plantje nooit meer als wapen te gebruiken. Daarna gaf Frigga een kus aan een ieder die onder de mistletoe (groeiend aan de boom) doorliep. Een mooie herkomst van de traditie van het kussen onder de mistletoe.
 

Ronde bollen in bomen

De maretak (Viscum album) is een groenblijvende plant uit de sandelhoutfamilie die groeit in bomen. Het is een halfparasiet: voor water en zouten is de plant afhankelijk van de boom waarop ze groeien. De maretak wordt ook vogellijm of mistel genoemd, in Zuid Limburg zie je ze veel als grote vogelnest achtige bollen in voornamelijk Populieren. 

 

Reageer
deBloemist.nl is een bedrijf gespecialiseerd in de verkoop via internet, zowel aan bedrijven als aan particulieren. Op onze internet winkels kunt u een groot aantal cadeaus vinden van zeer goede kwaliteit, waaronder bloemen, boeketten, wijn, ballonnen en pluche knuffels. Deze producten worden door onze koerier bezorgd door heel de Benelux.

Blog
BLOG deBloemist.nl – Zonnebloemen
lees meer
Welke vaas voor welke bloemen?
lees meer
deBloemist.nl – Pasen
lees meer
Bekijk alle blogberichten
Archief