Zonnebloem - zomerbloem

Augustus is de maand van de zonnebloem, deze vrolijke gele bloemen zijn er weer en brengen het zonnetje bij u in huis. In de shop hebben we een aantal nieuwe zonnebloem boeketten, en om de zomer echt te vieren krijg je bij een van deze boeketten een fles heerlijke rosé cadeau.

Zelf zonnebloemen kweken

Zonnebloemen zijn gemakkelijk zelf te kweken, ieder jaar doen wij zelf een wedstrijdje met ons gezin. Allemaal een roodstenen pot met goede potgrond en een paar zonnepitten, degene met de hoogste en mooiste zonnebloem wint. Hoewel m'n kinderen al wat ouder zijn vinden ze het nog steeds leuk en verzorgen ze hun bloem met passie. Zonnebloemen moet je wel zaaien voor de langste dag anders krijgen ze niet genoeg licht om volledig te vol groeien, wist je dat de bloemknop van zonnebloemen op zonnige dagen overdag meedraait met de zon? Daarom heeft de bloem in Frankrijk de bijnaam ‘tournesol’. 's Nachts keert de bloemknop terug naar het oosten. Dit fenomeen heet heliotropisme. De wetenschappelijke naam van de zonnebloem is Helianthus. Dat komt van helios (zon) en anthos (bloem).

Symbool voor liefde

De zonnebloem staat vaak symbool voor de zon en de liefde. In de Griekse mythologie wordt nimf Clytia smoorverliefd op de zonnegod Apollo. Hij beantwoordde haar liefde echter niet. Het resultaat: Clytia stierf van ellende, veranderde in een zonnebloem en draaide zo voortdurend mee met de zon, om haar zonnegod te kunnen zien. Wat een dramatische love story

Reageer
deBloemist.nl is een bedrijf gespecialiseerd in de verkoop via internet, zowel aan bedrijven als aan particulieren. Op onze internet winkels kunt u een groot aantal cadeaus vinden van zeer goede kwaliteit, waaronder bloemen, boeketten, wijn, ballonnen en pluche knuffels. Deze producten worden door onze koerier bezorgd door heel de Benelux.

Blog
BLOG deBloemist.nl – Zonnebloemen
lees meer
Welke vaas voor welke bloemen?
lees meer
deBloemist.nl – Pasen
lees meer
Bekijk alle blogberichten
Archief